avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Principii in drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Principii in drept

Nefiind in domeniu, am niste neclaritati:
1) Cum ar putea un lefegiu sa lucreze corect, dar impotriva celui ce l-a naimit?
2) Cum ar putea un judecator sa pronunte o hotarare corecta impotriva celor ce l-au angajat (adica statul)?
3) Cum garanteaza un avocat al apararii ca nu este angajat si de acuzare, sau invers?
4) Cum se procedeaza cand intr-o ciorba este un sobolan mort:
a) Se arunca sobolanul oferind ciorba ca buna pentru consum?
b) Se arunca toata ciorba?
c) Se arunca sobolanul mort inlocuindu-l cu o aripa de pui?
d) Altfel?
5) Cum se procedeaza daca o lege are un articol ilegal, nul, mort?

Rog specialistii, daca doresc, sa ma lumineze. Mersi :stunned:
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Daca o lege are un articol nul, cum l-ati numit, puteti invoca exceptia de neconstitutionalitate a textului legal respectiv.
Cu privire la intrebarea cu avocatul, este imposibil sa fie angajat de ambele parti, intrucat e interzia prin statutul profesiei de avocat, se numeste conflict de interese.
Multumesc, dar ce e de facut atunci cand nici macar autoritatile nu mai respecta hotararile judecatoresti? Ce rost mai are tot "teatrul" din instante? Mentine speranta si iluzia de institutie viabila? :stunned:
Mai are cineva incredere in justitia romana?
Nici macar presedintele statului nu mai are, a declarat asta public la TV#-o
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Pe subiectul increderii in justitie, e un subiect interminabil, puteti vedea si parerile lui Cristi Danilet, judecator, membru CSM
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Solutia cred ca este curtea cu jurati, nu tagma de "lefegii".
Apropo: am auzit ca un post de avocat stagiar se cumpara cu 20.000 - 30.000 de euro. Cererea si oferta, normal. Asta e convergenta de interese.
Altfel nu se poate intra intr-un barou.
Cat o fi platind un aspirant judecator sau procuror (pentru un post de "lefegiu")?
Ca asa e drept #-o Gresesc? M-as bucura sa gresesc.
Personal, "ciorbe" cu "sobolani morti", eu nu consum. Nici legi.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Cand ziceti de un post de avocat stagiar presupun ca va referiti la promovarea examenului de barou pt avocatii stagiari. Personal am auzit numai zvonuri cu privire la cumpararea acestui examen, daca sunt adevarate sau nu, ramane sa apreciem fiecare. Eu nu mi-as face prea multe probleme in aceasta privinta, daca cineva invata si obtine un punctaj foarte mare promoveaza examenul, iar pt ceil care il promoveaza "altfel" e pierdere de timp si de bani deoarece nu va avea niciodata clienti fiind paralel cu legea, iar in fond clientul isi alege avocatul si poate renunta la el cand vrea. Intr-adevar minusul e acolo cand cineva ramane sub bara la cateva sutimi din cauza unor astfel de persoane, asadar cei care doresc sa profeseze ca avocati trebuie sa invete foarte mult pt a nu se apropia de acea linie de departajare.
Cat priveste exemenul de la INM cred ca e mult prea complicata treaba pt a se putea cumpara un loc deoarece dupa promovarea examenului ii asteapta inca 2 ani de truda prin care mi se pare imposibil sa treci platind si sincera sa fiu in cazul magistratilor nu am auzit niciodata ca s-ar fi cumparat vreun loc, e mult prea riscant si aici chiar ar fi o mare problema.
Ca o concluzie, coruptia este peste tot, in orice stat si nu vom scapa niciodata de ea, cat despre justitie, inca mai am incredere in ea dar e prea indulgenta si permisiva in multe cazuri.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Jurnalul viitorului magistrat viitor_magistrat viitor_magistrat Propun sa tinem un jurnal, atat eu, cat si voi, poate asa ne mobilizam mai bine sa invatam si sa reusim sa ne indeplim marele vis - intrarea in ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala politie cu antecedente terminus1 terminus1 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot participa la concursul de admitere in scolile MAI in cazul in care am fost condamnat pentru o infractiune iar acum ... (vezi toată discuția)