avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Articol 291 C.P.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Articol 291 C.P.

Am primit o citatie in calitate de invinuit in conformitate cu prevederile articolului 291 din C.P. Nu stiu ce inseamna asta, nestiindu-ma in culpa cu nimic. Va rog sa-mi spuneti ce fac? Ma prezint la citatie? Cum pot afla motivele de culpa citata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iordachescu Nicolae , utilizator 10:18, 12 Martie 2011
art.291c.pen prevede infractiune de uz de fals in inscrisuri oficiale
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
291 este uz de fals. Mergeti sa flati ce este si nu declarati nimic pana nu discutati cu un avocat.
Mergeti la arhiva instantei unde sunteti citat si solicitati dosarul ( aveti nr de dosar trecut in citatie ) ptr studiu .
Cu 5 zile inainte de termen nu mai gasiti dosarul la arhiva , merge la judecator.
Puteti solicita copii din dosar si consultati un avocat.
mult succes!
Da, ar fi recomandabil sa consultati un avocat intr-un mediu confidential intrucat se poate sa fi comis o infractiune si sa nu realizati in concret acest lucru si daca dati o declaratie aiurea exista riscul sa fiti tras la raspundere penala...chiar nevinovat...
Numai organul emitent va poate lamuri de ce v-a chemat si aveti dreptul sa nu faceti nici o declaratie pana ce nu va consultati cu un avocat .

Alte discuții în legătură

Citatie art. 291 marian_S_petre marian_S_petre Buna ziua. Am primit azi o citatie in calitate de invinuit pentru art. 291 C.p. Conform art.198 din Codul de Procedura Penala , in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)
Citatie raluca30 raluca30 Buna ziua, Am primit o citatie de la parchet, in care sunt chemata in 22 martie, in calitate de invinuit, pentru art.291.Cp Habar nu am de ce sunt chemata? ... (vezi toată discuția)
Permis auto. uz de fals cris7821 cris7821 Am primit si eu o citatie asemanatoare, tot art.291, pentru care sunt citata pe 12.01.2012.Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna sa declari adevarul?Adica pur ... (vezi toată discuția)