avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis auto. Uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis auto. Uz de fals

Am primit si eu o citatie asemanatoare, tot art.291, pentru care sunt citata pe 12.01.2012.Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna sa declari adevarul?Adica pur si siplu sa recunosc ca m-a ajutat instructorul sau vreo asistenta al carei nume nu-l mai retin. As dori raspuns urgent. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:37, 11 Ianuarie 2012
art 291 CP se refera la uz de fals - pe scurt, presupun ca unul dintre actele folosite de catre dvs la obtinerea permisului a fost falsificat iar dvs, prin folosirea lui si obtinerea permisului, sunteti suspectata ca ati savirsit infractiunea de uz de fals. Deocamdata, deoarece aceasta infractiune se poate combina si cu instigare la fals sau dare de mita, etc.

va recomand sa mergeti cu un avocat sau cel putin sa discutati cu unul inainte de a da declaratii. O declaratie data ca si martor va fi greu de revocat in momentulin care deveniti inculpat (daca va fi cazul).
Inainte de a da o declaratie e bine sa consultati un avocat.
De asemenea, sunteti obligat sa va prezentati daca sunteti citat. In caz ca nu puteti ajunge la data sau ora fixata din motive intemeiate, sunati si fixati impreuna o alta data sau ora.
cel mai probabil fisa medicala e falsa, daca ati facuto la comanda mai ales, din ce stiu, se solutioneaza cu o amenda..daca recunoasteti.
Daca exista probe cu privire la acuzatia care vi se aduce , recomandabil este sa recunoasteti fapta si sa colaborati formal cu organele de urmarire penala pentru a vi se aplica o sanctiune cu reducerea limitelor prevazute de lege , cu 1/3 , conform art.320/1 c.pr.pen , eventual pentru a vi se aplica o sanctine administrtiva conf.art.18/1 c.pen sau cu
suspendare , conf.art.81 c.pen , in functie de gravitatea infractiunii si de participatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator de buna credinta (autoturism furat) nelamuriri Utilizator006 Utilizator006 Buna ziua, Foarte pe scurt, in 2013 am cumparat o masina care ulterior s-a dovedit a fi declarata furata in alta tara, am fost atunci la politie ,am ... (vezi toată discuția)
Facturi fictive batakanda22 batakanda22 buna ziua in urma cu 3 ani am lucrat la o firma de distributie, am facut marea greseala sa fac niste facturi fictive, sami cresc cifra de vanzari, cand am ... (vezi toată discuția)
Se considera fals??? xela2712 xela2712 Directorul de restaurant lua sume de bani din seif pentru cheltuieli \"in interes de serviciu\" (asa spunea el), dar se pare ca nu avea acoperire pentru ei. ... (vezi toată discuția)