avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... facturi fictive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

facturi fictive

buna ziua
in urma cu 3 ani am lucrat la o firma de distributie, am facut marea greseala sa fac niste facturi fictive, sami cresc cifra de vanzari, cand am fost descoperit mi sa cerut sa returnez marfa , am returnato in procent de 80% si pt a acoperi restul am mai muncit 4 luni fara salar. in acest timp soacra mea a vandut un apartament mostenire. patronul afland a zis ca trebe sai dau toata suma facturilor , nemaitinand cont de marfa retur, a venit cu inca 2 insi peste mine in caa si mau lovit , au bruscato pe sotia mea si scandal mare, am martori care pot confirma spusele mele. eu am mers la un capitan de jandarmerie si mia zis sa depun pklangere la parchet. era vineri si nu mai era nimeni acolo si nu am mai depus nimic. acum dupa 3 ani is chemat la politie . ce sa fac?
mentionez ca fosti sefi au ceva sprijin politic . chiar si cand au fost la mine jos i astepta un politist de la crima organizata.
eu le cunosc toate marsaviile ce leau facut. contracte obtinute cu cadouri si multe manevre
ce sa fac?
va multumesc

Daca este vorba de falsificarea unor facturi fiscale, fapta se incadreaza in prevederile art.290 Cod penal - fals in inscrisuri sub semnatura privata care prevede o pedeapsa intre 3 luni si 2 ani sau amenda.
Cel mai bine este sa va formulati apararile corespunzatoare in cauza si sa nu ramaneti in pasivitate
va multumesc frumos
maine merg la politie sa vad pt ce mau citat .
au mai incercat ei prin cunostiinte din politie sa ma intimideze si is curios ce aud maine
apoi luam decizia
dac vor so dam la pace cu o suma de bani cred car fii mai bine sa accept, si gata cu tot tarboiul. daca nu imi puteti recomanda un avocat din timisoara?
multumesc

Este vorba despre infractiunea de evaziune fiscala , in sensul prevazut de art,9 lit.c din Lg.nr.14/2005 astfel cum rezulta din textul de mai jos :

Art. 9 din Legea nr. 241/2005
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indepli­nirea obligatiilor fiscale:
.....................................................................................................................................
c) evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evi­dentierea altor operatiuni fictive;
d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;
e) executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscri­suri sau alte mijloace de stocare a datelor;
f) sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
g) substituirea, degradarea sau instrainarea de catre debitor ori de catre terte persoane a bunurilor sechestrate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si ale Codului de pro­cedura penala.

aflata in concursul prev. de art.33 lit.a c.pen cu infractiunile de fals intelectual(art.289 c.pen) si uz de fals(art.291 c.pen) , pentru prima infractiune pedeapsa fiind de la 6 luni la 5 ani , iar pentru uzul de fals , pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani inchisoare sau amenda.
Problema laturii civile , se va solutiona in masura in care se va putea face dovada restituirii in totalitate sau in parte a sumelor care au facut obiectul unui eventual prejudiciu.

In astfel de situatii se aplica pedeapsa cea mai mare si eventual , in functie de incadrarea de drept , starea de fapt si de atitudinea dvs in fazele de urmarire penala si de cercetare judecatoreasca , se poate aplica un spor de pedeapsa , conform art.34 lit.a c.pen..
Recomandabila ar fi recunoasterea faptelor in faza de urmarire penala sau/si in cea de cercetare judecatoreasca , pentru a putea beneficia de o reducere cu 1/3 a limitelor pedepsei , conf.art.320 ind.1 c.pr.pen..
Recomandabila este angajrea unui avocat , impreuna cu care sa stabiliti o tactica de aparare care sa fie de natura de a minimaliza consecintele juridice ale faptelor.
Este indicat sa dati toate declaratiile in prezenta avocatului dvs.
numa vesti bune :_
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals cyopy2000 cyopy2000 am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri weekman weekman Ce se intampla in cazul cand cineva isi falsifica diploma de bacaleaurat si pe langa acest lucru este detinator de PFA si se afla dupa 4 ani de exemplu ca a ... (vezi toată discuția)
fals, uz de fals si exercitarea unei meserii fara drept ,tentativa la inselaciune ghiulser ghiulser imi puteti spune variantele la infractiunile enumerate mai sus ce pedepse pot sa primesc? (vezi toată discuția)