am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la politie ce mi se poate intimpla/?
Pentru falsul material in inscrisuri sub semnatura privata prev de art 290 Cod penal pedeapsa de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
Pentru uzul de fals prev de art 291 Cod penal ,pedeapsa este de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata
Daca exista prejudiciu material situatia este mai delicata .
In raport de acei ''cativa clienti'' si valoarea prejudiciului,pentru competenta solutionare este de preferat sa angajati aparator
Succes
Din relatarile dvs.rezulta ca ati savarsit doua infractiuni;
1.fals intelectual,prev.de art.289 c.pen si sanctionabila cu inchisoarea de la 5 luni la 5 ani
2.uz de fals,pre.de art.291 c.pen si sanctionabila cu pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani,cu aplicarea disp.art.41 al.2 c.pen(infractiune continuata)
Cu privire la sanctiunea ce va va fi aplicata,aceasta depinde de probatoriile administrate in cauza ,de circumstantele dvs personale,de atitudinea pe care o veti adopta in timpul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti,de o serie intreaga de alti factori.
Va sfatuiesc sa aveti o atitudine formal cooperanta in timpul urmririi penale si a cercetarii judecatoresti si sa angajati un avocat care sa va ajute sa obtineti o sanctiune cat mai blanda,eventual cu suspendarea executarii.
Falsificare semnatura
Medu
Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)