avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals sau uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals sau uz de fals

care incadrare este mai grea , fals in inscrisuri sau uz de fals.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 22:11, 15 Decembrie 2011
Depinde , daca este vorba despre falsul in inscrisuri oficiale( de la 6 luni la 5 ani, cand fapta este comisa de un functionar aflat in atributiile de serviciu sau de la 3 luni la 3 ani, daca falsul este facut de o alta persoana) .Aceeasi pedeapsa pentru falsul intelectual, iar pentru falsul in inscrisuri private , pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani.Uzul de fals, 3 luni la 3 ani cand uzul de fals priveste un inscris oficial si de la 3 luni la 2 ani cand falsul priveste un inscris sub semnatura privata.

Exista potrivit art. 290 C.pen. infractiunea de "Falsul in inscrisuri sub semnatura privata", care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, iar tentativa se pedepseste.
Exista potrivit art. 291 C. pen. infractiunea de "Uzul de fals", care consta in folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice.Pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisurile sunt oficiale,iar cand inscrisurile sunt sub semnatura privata ,pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Deci dupa parerea mea, nu cred ca exista o "incadrare mai grea" ,ci conteaza situatia de fapt si de drept cu care se confrunta invinuitu.
Incadrarea juridica este aceeasi ca numar de ani, depinde daca este sub semnatura privata sau in inscrisuri oficiale.

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
alexandrugroza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Pedepse pmrs pmrs care ar fi pedepsele pentru urmatoarele fapte?: abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la folosirea sau prezentarea ... (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)