Directorul de restaurant lua sume de bani din seif pentru cheltuieli "in interes de serviciu" (asa spunea el), dar se pare ca nu avea acoperire pentru ei. Completam registrul de casa in fiecare zi corect, dar neavand soldul de casa final la sfarsitul zilei egal cu suma din seif, trimiteam banii catre banca decalat (cu 2 zile intarziere). In urma unui control am fost suspendati din functie si acuzati de fals in acte. Imi puteti da un sfat, va rog??
Banii ar fi trebuit eliberati din casierie in baza unei dispozitii de plata, semnata de cei cin compartimentul economic, astfel incat dvs. nu ati mai fi fost acum cercetata, ci doar respectivul director.
Va trebui sa declarati exact asa cum s-au petrecut lucrurile si sa va angajati un avocat, intrucat pe site [puteti primi doar informatii generale, care nu va pot asigura o aparare efectiva ( aceasta se poate face numai dupa studierea actelor din institutie, alte declaratii, etc.)
Din nefericire,va aflati in postura de loc placuta,de a fi savarsit infractiunile de fals si uz de fals(art.289 si art.291 c.pen).
In mod normal,ar trebui ca impreuna cu celelalte persoane sa va angajati un avocat /avocati si sa aratati organelor in drept,cu sinceritate cum se petreceau lucrurile si sa va asumati culpa care va revine.
Ar fi bine daca ati putea dovedi si participatia la infractiune a directorului de complex prin probatoriile ce le veti administra in apararea dvs..
Cu aparari profesioniste,puteti beneficia de o pedeapsa cu supendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Il completez pe R.Gabi si va atrag atentia ca nu s-au savarsit doar 2 infractiuni , ci 3! Si anume: fals intelectual , uz de fals si delapidare! Fiindca pana nu aduceti probe solide ca directorul restaurantului era cel care isi insusea in interes personal acele sume de bani a carot lipsa dumneavoastra o acopereati , sunteti principala suspecta si viitor condamnata in cazul in care nu veti demonstra cine a luat acesti bani!B-)
Urgent!
melcsy
va rog frumos sa-mi ziceti unde se incadreaza fapta faptuitorului.
noi suntem o firma de proiectare, pe cale incidentala am observat ca cineva se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica
Nina1
Buna seara,
Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)