avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit?

1) De unde apare economic profitul la o firma care neavand angajati, nu exploateaza clasa muncitoare? (Conform teoriei Marxiste a plusvalorii).
2) Daca inteligenta tehnica este un factor economic de productie, cum i se calculeaza valoarea de inventar si amortismentele, in contabilitate? #-o
3) Cum s-ar putea intelege inginerii cu contabilii? :D
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 19:34, 18 Martie 2011
:offtopic:

Interventie moderator:

Buna seara.
Cred ca am sa mut acest subiect intr-o alta sectiune. Avem de rezolavat o problema care va framanta pe Dvs personal ? :)

Uzura este foarte mare ,in cazul nostru....Amortismentul? Pana la pensie suntem deja scosi din uz.....
Inginerii cu noi,contabilii? Foarte bine,suntem oamenii stiintelor exacte...sau nu? Nu avem voie sa gresim nici unii,nici ceilalti...
Profit...? Eu una ,nu am...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1.Din exploatarea asociatului .
2.Valoarea de inventar a inteligentei poate fi (este) in directa relatie cu profitul .
3. Cand contabilul face o inginerie .... iar inginerul profita de ea :D

=D>
1., 2. - vedeti repede daca-l mai are...B-)
[ link extern ]

3. never:))
Profitul contabil nu este acelasi lucru cu profitul economic si poate a avut pierdere in perioada precedenta.

Profitul economic nu este acelasi lucru cu profitul in sensul teoriei economice. De exemplu rentele economice (generate de proprietatea asupra unei resurse materiale marginal mai eficiente) despre care Marx stia, urmandu-l pe Ricardo.

Teoria lui Marx a plusvalorii este gresita, bazandu-se pe teoria valorii-munca. Desi foarte seducatoare, teoria ca valoarea bunului este echivalenta cu volumul de munca inclus nu poate explica cresterea economica (de unde si concluziile gresite ale lui Marx asupra prabusirii capitalismului). Teoria adoptata de 99% din economisti azi este cea a valorii marginale, de utilitate pentru un agent.

Chiar daca ar fi fost corecta teoria lui Marx, e o teorie generala care nu se poate individualiza direct, din cauza problemei compozabilitatii. Chiar daca in general profitul ar veni din plusvaloare, unii agenti pot obtine profitul lor individual altfel. La fel cum in orice recesiune, unele firme au totusi rulaj si profit in crestere.

Prin urmare, e foarte posibil profitul:)

2. Inteligenta nu e fungibila (divizibila) si nici direct estimabila in bani, deci nu e un factor de productie in sens normal. Altfel si riscul initial luat de antreprenor la infiintarea afacerii (dincolo de investitii samd) ar fi factor de productie, desi nu poate fi cuantificat exact niciodata.

3. Mai lasa unul, mai cedeaza celalalt ...:console:
easy ride on! a scris:

1) De unde apare economic profitul la o firma care neavand angajati, nu exploateaza clasa muncitoare?



Mihai Eminescu:

"Nu exista alt izvor de avutie decât munca, fie actuala, fie capitalizata, sau sustragerea, furtul.
Când vedem milionari facând avere fara munca si fara capital nu mai e îndoiala ca ceea ce au ei a pierdut cineva."


prin urmare e foarte posibil profitul in orice conditii.:rolleyes:

da' ce s-a adunat/sustras/furat/s-a subtilizat la unii fara munca si fara capital, e paguba altora/au fost sustrasi/furati/subtilizati altiiB-)


Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Intocmirea statului de plata si alte documente Rebecca_2011 Rebecca_2011 Buna ziua! Doresc sa deschid un srl sau ii , am diploma de economist-contabil (nu am practicat inca) si am cateva nelamuriri: 1. in calitate de administrator ... (vezi toată discuția)
Help! alexa23 alexa23 Buna,vi se pare normal sa primesc pentru un post de economist debutant un salariu de 550 Ron? Am absolvit anul acesta facultatea si la al 2lea interviu mi-a ... (vezi toată discuția)
Stat de functii sindicalistul sindicalistul directorul general a conceput si aprobat un stat de functii in care pentru ocuparea functiilor de conducere ai nevoie de studii medii iar pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)