1.Nu aveti nevoie de curs de curs de inspector resurse umane pentru a intocmi si semna statul de plata.Administratorul este cel ce raspunde de intocmirea contabilitatii.Nu aveti nevoie nici de contabil daca dumneavoastra stapaniti procedurile contabile.
2.T titularul trebuie sa depuna la Registrul Comertului si acte care sa ateste pregatirea profesionala sau dupa caz, experienta profesionala (fotocopii certificate olograf), pentru a demonstra calificarea in domeniul de activitate ales:
diploma;
certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant;
certificatul de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata in conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
certificatul de competenta profesionala (cartea de mestesugar, carnetul de munca al solicitantului, declaratie de notorietatae cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit, in cazul primariilor traditionale artizanale);
atestatul de recunoastere si/sau echivalarea pentru persoanele fizice care au dobandit calificarea in strainatate;
atestatul de recunoastere a calificarii dobandite in strainatate, in afara sistemului de invatamant;
orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
3.Puteti sa tineti contabilitatea in partida simpla, pentru impunerea in sistem real.
Contabilitatea de gestiune sau manageriala are ca scop printre altele determinarea rezultatelor analitice pentru previziunea veniturilor si cheltuielior, nu este obligatorie .
4. Nu exista plafon pentru trecere II la SRL
5. Puteti tine contabilitatea, nu trebuie sa fiti expert contabil, dumneavoastra raspundeti pentru ea.
1. puteti semna statul de plata, dar nu puteti depune REVISAL
2. nu va trebuie alte diplome decat daca meseriile respective sunt reglementate de legi speciale (nu e cazul d-voastra)
3. contabilitatea de gestiune, daca sunteti economist, stiti ca are drept scop fundamental aflarea pretului de productie al unui produs. Asa stiti daca produsul d-voastra este sau nu competitiv pe piata (in primul rand) dar ofera si detalii privind componenta costului. E un instrument managerial esential pentru politicile de reducere a costurilor. E important in masura in care vreti sa si rezistati pe o piata puternic concurentiala. Nu e impusa de lege, e \"impusa\" de piata. Dar e valabil doar pentru II si PFA, la SRL cu activitate de productie, contabilitatea de gestiune e obligatorie.
Deasemenea, nu confundati contabilitatea simplificata (tinuta de SRL cu CA si active pana in 35.000 euro) si contabilitatea in partida simpla (optionala pentru profesionistii fara personalitate juridica). Daca faceti SRL nu puteti semna tot d-voastra bilantul.
4. Nu
5. Pana sa intrati in CECCAR e cale lunga. Dar daca totusi e cale scurta, :\">, tot nu veti putea semna propriul bilant pentru ca veti intra in starea de incompatibilitate, care este infractiune.
Puteti tine contabilitate d-voastra de la A-Z, cu exceptia semnarii bilantului. Dar am o sugestie daca spuneti ca sunteti in afacere cu sotul. Daca va fi EL administrator de SRL, d-voastra puteti semna bilantul la intocmit in calitate de "director economic". II si PFA nu intocmesc bilant.
Atentie, in cazul II sau PFA, raspundeti cu averea personala prin lege (deci puteti pierde casa, masina etc pentru nu stiu ce amenda ). Taxele sunt si ele mult mai mari.
Va sfatuiesc sa faceti SRL si sa va angajati un contabil macar pentru semnare balante si consultanta fiscala (macar pana invatati putin sa lucrati) Lucrurile nu sunt deloc simple.
pt adema 1980
Imi cer scuze ca intervin, dar va rog specificati ce lege interzice transmiterea revisalului de catre o persoana care este economist dar nu are curs de inspector resurse umane?
Este vorba de o intreprindere individuala deci nu se intocmeste bilant.
Pentru SRL sunt alte reglementari dar intrebarea se referea la II.
1. Doamna nu stia pentru ce sa opteze: srl sau II(PFA sau AF daca tot e in afacere cu sotul). Deci am oferit raspunsuri pentru ambele ipoteze.
2. Legea nu interzice expres, din pacate in judetul meu comunist in care seful Itm e si cel mai bogat cetatean al urbei-nu stim cum- (fara ironii de data asta), ITM si-a permis sa interpreteze astfel HG 500/2011 in virtutea legislatiei si practicilor precedente. Astfel, fie esti autorizat conf L 677(adica contract de prestari servicii cu pers autorizata) fie ai angajat inspector, altfel amenda. Sau te judeci cu o institutie devenita privata. (ITM). Trist, dar adevarat.