avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a repartitoarelor

Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor.

Din discutiile purtate cu mai multi administratori, nu am auzit pe nimeni sa fi verificat metrologic repartitoarele.

Astept cu interes parerile dumneavoastra bazate pe argumente.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 09:15, 11 Ianuarie 2022
Nemultumirile detinatorilor acestor aparate,au determinat in mai multe localitati din tara ,ca primarii sa convoace reprezentantii tuturor autoritatilor cu atributii de control respectiv OPC,regia autonoma de servicii publice,directia metrologie ISCIR,operator furnizare agent termic...
Concluzia finala ....ca repartitoarele de costuri isi justifica necesitatea precum contoarele de apa calda...
goe_07 a scris:
Concluzia finala ....ca repartitoarele de costuri isi justifica necesitatea precum contoarele de apa calda...

Este consemnata intr-un document oficial sau ...
La fel ca si,, contoarele'' de apa calda aceste repartitoare sunt subdivizoare si legea nu impune verificarea acestora metrologic.

Dar eu intreb mai mult caci eu nu stiu : exista repartitoare pe care metrologia le
primeste la verificat?.:O

Intreb asa pentru ca daca nu sunt si nici nu se pot verifica metrologic atunci de ce nu au acelasi regim ca (virgula) ,,contoarele'' de apa calda a.i. asociatiile sa imparta singure intr-un condominiu consumul nemaifiind obligate prin lege sa foloseasca serviciile unei societati care face citirea si calculul contra cost?.:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
johnpescar, utilizator
[ link extern ]

Conform Institutului National de Metrologie se pot verifica toate contoarele.

Din ce stiam eu insa, acum vreo 2 ani era o lege referitoare la metrologie care spunea ca exista obligativitatea verificarii mijloacelor de masurare numai daca ele sunt folosite in sistem public (cum ar fi de exemplu in spitale). O sa incerc sa revin mai tarziu sa va spun si care lege este sau puteti intra pe site-ul BRML sa vedeti care este...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza, Traducator autorizat
,,Sistem public'' :O Poate adica daca valorile citite de pe aceste contoare sunt mijloace metrologice si pot fi folosite in tranzactii sau vanzari. Atunci se impune o verificare metrologica , la fel ca greutatile si cantarele cu care vand la piata si magazine vanzatorii.

Dar in cazul cand doresti sa imparti in casa ta, cu cantarul tau, oricui vrei tu de exemplu seminte la toti vecinii, vine metrologia in control si i-ti impune sa ai ca ntarul verificat ?.

La fel este situatia intr-un condominiu unde cei care locuiesc acolo au convenit sa imparta intre ei un consum comun cu ajutorul unor ,, contoare'' dintr-un consum comun facturat dupa indicatiile unui mijloc de masurare autorizat si verificat metrologic.

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Cine verifica repartitoarele de caldura? dzdelia dzdelia buna ziua! am si eu o intrebare al carei raspuns nu reusesc sa il gasesc. In cazul repartitoarelor de caldua montate in 2007, atunci cand a aparut ... (vezi toată discuția)