avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită in ce consta executarea silita in cazul unui minor?
Discuție deschisă în Executare silită

in ce consta executarea silita in cazul unui minor?

sunt tatal unui baietel de 4 ani si am un program de vizitare, dar de fiecare data cand ma duc sa iau baietelul la mine, acesta plange si refuza. am apelat la un executor judecatoresc. am vreo sansa sa iau baietelul acasa conform programului chiar dc el nu vrea si ii este teama? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters182547 , utilizator 19:01, 5 Martie 2011
Se presupune ca mama i-a inoculat aceasta teama.Sfatul meu este sa aveti rabdare, cu forta nu veti putea face nimic......si apoi ramaneti cu un gust amar.Lasati timpul sa vb
dar baiatul nu poate fi luat de executor in brate si dat mie la usa? chiar dc plange si nu vrea.....eu incerc sa-l linistesc...am obs ca cestuia chiar ii e frica de mine....
mihai.d.2010 a scris:

dar baiatul nu poate fi luat de executor in brate si dat mie la usa? chiar dc plange si nu vrea.....eu incerc sa-l linistesc...am obs ca cestuia chiar ii e frica de mine....

Nu mi se pare corect, cel putin fata de minor, sa folositi forta...daca pe dvs. v-ar forta cineva sa primiti in casa o persoana de care va este frica, ce ati face?
Cum ar fi?

Undeva, de-a lungul timpului, ati gresit intr-un anume fel, fapt ce a generat/nascut aceasta frica a copilului fata de dvs..Aflati unde anume/in ce moment s-a intamplat acest lucru, pentru a sti cum trebuie sa-i castigati afectivitatea minorului astfel incat acesta sa vina singur la dvs....si nu fortat!

Acest lucru nu se va intampla peste noapte...cere timp, rabdare, consecventa.Schimbandu-va dvs. atitudinea/comportamentul, se va schimba si atitudinea copilului fata de dvs., indiferent de ceea ce ii inculeaza, sau nu, mama.

am inteles....legal , executorul il poate lua impotriva voitei baietelului si sa mi-l dea mie.presupun ca mama lui nu imi va permite accesul in apartament,de fapt sunt sigur de asa ceva. executorul mi-a spus ca daca minorul refuza , nu poate face prea multe, adik nu e sigur ca mi-l va da chiar el...multumesc
Poate nu ar fi rau sa o rugati pe fosta sotie sa va insoteasca impreuna cu copilul. Asa veti vedea cum se comporta atat copilul cat mai ales fosta sotie. E posibil ca fiul dvs sa fi fost traumatizat de vreo cearta sau doar sa fie "instrumentat" de mama aceasta insuflandu-i teama pe care o are fata de dvs.
Oricum daca e cea de-a doua varianta ar fi in interesul minorului sa urmeze niste sedinte de terapie.

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi castig copilul meu de 6 ani ContSters137221 ContSters137221 Am divortat de sotul meu in septembrie 2009, plecand pe furis de acasa impreuna cu baietelul meu de 6 ani. A trebuit sa fac acest lucru deoarece sotul meu este ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am hotarirea de divort legalizata pot sa merg sa imi iau copilul?? copilul este ramas in ingrijirea mea,iar tatal nu a primit nici macar program de ... (vezi toată discuția)
Retinere a copilului de tata carmenconstantin carmenconstantin Va rog sa i-mi raspundeti la aceasta intrebare ...Copilul meu dintr-o relatie de concubinaj l-am recunoscut ulterior nasterii pentru ca \"Buna sa mama \" nu a ... (vezi toată discuția)