avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot cumpara o cota dintr-un apartament, cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot cumpara o cota dintr-un apartament, cu prietenul meu, daca eu sunt in divort cu un italian, in Romania

buna seara am si eu o mare problema in urma cu 3 ani prietenul meu a cumparat un apartament in romania acum de vreo 6 luni am divortul cu italianu dar as vrea sa ma trec si eu pe apartament ca nu mai stiu cat dureaza acest divort ce ma sfatuitii sa fac ca italianu sa nu aiba si el parte la bunuri mentionez ca am facut casatoria la milano si avem un contract unde se specifica ce este fiecare cu bunurile sale iar divortul il fac in romania ca practica este mult mai usoara
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 6 Martie 2011
Asteptati sa se finalizeze divortul.

Nu stim legile italiene, dar in Romania, bunurile cumparate in timpul casniciei sunt prezumate a fi bunuri comune, asa ca se impart.
Conform legilor romanesti, daca prietenul v-ar dona cota parte din imobil, ar fi bunul dvs. propriu, nu comun si nu ar intra in masa partajabila, dar nu stim daca acest lucru e valabil si in legislatia italiana.
Asa ca cel mai bine asteptati.
Aici gasim multe rapsunsurile despre casnicia si divorzio itlian, prin reteaua judiciara europeana in materia civila si comerciala: [ link extern ]
Dar din pacate n-am vazut acolo anumite efectele ca si in Spania de la simpla introducerea cererii. In Spania daca ai introdus cereri, se produse de oficiu dizolvarea societatea de bonuri comune. (gananciales se zice acolo). Dar cred c-ar fi la fel in Italia.
Am vazut o avocata romana inscrisa la Barou de Roma aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Nici un notar din Romnia nu va va considera divortata decat daca veti arata hotararea de diivort.Cel mai recomandat ar fi sa gasiti alte forme pentru a nu fi bun comun. Consultati un avocat...din Romania
Da, cel mai indicat ar fi sa finalizati divortul si dupa aceea sa deveniti coproprietar.
Altfel bunul va fi prezumat ca fiind comun...
Si un partaj va costa destui bani...

Daca tineti neaparat sa cautati o solutie juridica ar trebui sa consultati un avocat pentru a intelege toate aspectele de drept incidente intrucat va trebui sa luati o decizie in cunostiinta de cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Odata ce nu exista un o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila privind desfacerea casatoriei prin divort, bunurile dobandite pana la acest moment sunt bunuri proprietate comuna in devalmasie.

Asadar, in cazul unui eventual partaj , aceastea ar fi cuprinsa in masa de impartit.
Alta este situatia in care bunul este donat ( in art . 31 din Codul familiei prevede bunurile exceptate de la comunitatea matrimoniala ).

Alte discuții în legătură

contract prenuptial cu separare de bunuri semnat la notar in italia este valabil si in romania? Dana95 Dana95 Poate cere fostul sot (cetatean italian) partaj pe un bun care a fost achizitionat in romania in timpul casniciei pe numele meu, pe fond ca doar el a ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial italia Pienaar77 Pienaar77 Buna ziua! As dori o informatie legata de de regimurile matrimoniale in Italia.Imi doresc sa ma casatoresc cu un cetatean italian si as vrea cateva ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cetatean strain cutenicole7 cutenicole7 Buna ziua tuturor! O sa incep direct prin a-mi prezenta problema: Sunt casatorita cu un cetatean italian. Dupa incheierea casatoriei,care s-a ... (vezi toată discuția)