Buna ziua!
As dori o informatie legata de de regimurile matrimoniale in Italia.Imi doresc sa ma casatoresc cu un cetatean italian si as vrea cateva informatii,cu privire la regimurile matrimoniale,care ar fi cel mai favorabil pentru mine. In leagtura cu clauzele pe care acesta il prevede si cel mai restrictiv.Este posibil sa se incheie o conventie inainte de casatorie, prin care sa se prevada cedarea unor bunuri in favoarea mea pentru a accepta casatoria,fiind vorba de o persoana mai in varsta?
Nu cunosc atat de amanuntit regimurile matrimoniale italiene, insa cunosc faptul ca ceea ce ne intrebati este prea generic sa va putem raspunde.
Dv. doriti ceva concret, or pentru informatii concrete ne trebuie date de plecare concrete pe care dv. nu le furnizati.
Care e cel mai avantajos regim pentru dv... in ce situatie? Care e situatia dv. concreta si ce anume urmariti?
Parerea mea este sa contactati un avocat italian care va poate spune nu numai care sunt regimurile (sunt foarte similare cu cele romanesti), insa si care este jurisprudenta italiana in cazuri de divort, cum se interpreteaza, ce diferente se fac in practica fata de un strain etc.
daca nu, casatoriti-va in Romania amandoi si contactati un avocat roman care sa faca acelasi
In toate cazurile, nu stiu cat de bine va sta casatoria platita in picioare si nici actele accesorii incheierii ei, cum ar fi o conventie.
Pentru asta nu trebuie sa ai habar de regimurile matrimoniale italiene, ci trebuie o analiza a cauzelor acceptate in anumite acte italiene.
Iara, ce nu inteleg, e partea cu varsta... adica daca sotul meu e mai in varsta ar trebui sa ma plateasca? Pentru ca asta nu prea suna a casatorie in Romania si nu stiu cum suna in Italia.