avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract prenuptial cu separare de bunuri semnat la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract prenuptial cu separare de bunuri semnat la notar in italia este valabil si in romania?

Poate cere fostul sot (cetatean italian) partaj pe un bun care a fost achizitionat in romania in timpul casniciei pe numele meu, pe fond ca doar el a contribuit cu bani la achizitionare ? Avocatul lui mentioneaza regimul juridic al bunurilor achizitionate in timpul casniciei,care comform prevederilor Codului Civil, sunt detinute in copropietate, dar mentioneaza doar bunul achizitionat in romania nu mentioneaza si bunurile achizitionate in italia pe numele lui casa ,masina,etc , si nici nu mentioneaza de contractul prenuptial care este legal in italia . Divortul sa incheiat in martie 2012 de comun acord la starea civila unde a avut loc cununia,iar cand am fost intrebati daca avem bunuri materiale de impartit amundoi am declarat NU.
Contractul prenuptial semnat in italia poate fi valabil si in romania? Mentionez ca amundoi avem resedinta in italia,iar eu am dubla cetatenie
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:44, 20 Noiembrie 2012
Nu, in Romania trebuie incheiata o conventie matrimoniala cu alegerea regimului matrimonial al separatiei de bunuri
Multumesc pentru raspuns.
Mai am totusi o nelamurire de ce nu se ia in considerare legea ultimului domiciliu avand in vedere ca acolo avem domiciliu comun in ultimi 11 ani si amundoi avem cetatenie italiana?
Pentru ca in cazul bunurilor se aplica legea nationala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Bunurile de proprietate personala dobandite inaintea casatoriei in cazul unui mariaj cu un cetatean strain IrinaDeac IrinaDeac Buna ziua, As dori un raspuns la intrebarea urmatoare: daca bunurile achizitionate (teren, case, automobile) de sotie inainte de casatoria cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)