avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna. As dori sa stiu ,daca sotul meu are de executat o pedeapsa de 5 ani(nu executa este nu stiu unde, a plecat...), pot sa divortez si daca am nevoie de martori, sau e suficienta decizia de executare. Multumesc. O sa fie mai multe infatisari sau la prima se desface castoria avnad in vedere situatia? Eu trebuie sa ma prezint obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:45, 3 Aprilie 2011
Din nefercire situatia nu este asa simpla. Nici o instanta nu va va divorta pana nu se indeplineste o procedura de citare.
Pentru a fi admisa actiunea de divort, este necesar sa probati cu inscrisuri si martori ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si ca astfel casnicia nu mai poate continua.
Da, prezenta reclamantului este obligatorie.
Doar daca aveti resedinta in strainatate situatia este alta.
Vor fi mai multe termene pentru ca sunt necesari mai multi "pasi procedurali" avand in vedere ca afirmati ca nu cunoasteti adresa sotului dvs.
Astfel:
-citare initial la ultimul domiciliu comun al sotilor sau la ultimul domiciliu cunoscut al acestuia,
-apoi, adresa la S.E.I.P. pentru a se verifica ultimul domiciliu cu care apare in evidentele informatizate,
-apoi este necesar sa solicitati incuviintarea citarii prin publicitate conf. art 95 c.proc.civ.
Nu veti putea propune probatorii pana cand procedura de citare nu va fi legal indeplinita.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna. D-na av. Simona va rog sa ma lamuriti ce presupune adresa la SEIP, se verifica ultimul domiciul din tara sau si din strainatate? Exista posibiliatea sa fie dat in urmarire internationala din cauza actiunii de divort? Pt ca incazul asta o sa-mi retrag actiunea de divort .Acum este dat doar in urmarire generala in tara. Multumesc mult.
1.SEIP=serviciul de evidenta informatizata al persoanelor, unde se verifica care este adresa de domiciliu cu care apare in evidente.
2.- Nu, nu exista varianta darii in urmarire din cauza actiunii de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort cu sot in strainatate, domiciliu necunoscut ContSters168367 ContSters168367 Cazul meu: - separati din 2000, sotul mutat cu domiciliu definitv in Arad din 2000, sotia ramasa la domiciul comun in Calarasi; - 2005 sotia pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Modalitati de chemare in judecata a unei persoane/ familii in lipsa adresei de domiciliu getaniculescu@hotmail.com getaniculescu@hotmail.com Care sunt modalitatile de chemare in judecata a unei persoane/familii, daca nu se cunoaste adresa de domiciliu a acesteia, nici din tara, nici din Spania, unde ... (vezi toată discuția)