avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Blocare cont firma...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Blocare cont firma...

Buna ziua.

Sunt asociat intr-o firma cu o treime din totalul partilor sociale si de asemenea detin functia de administrator. Din anumite motive care urmeaza a fi rezolvate in viitorul mai mult sau mai putin apropiat am conturile personale blocate. Am primit notificare ca se va bloca si contul firmei.
Este posibil acest lucru? Si daca da cum pot evita blocarea contului de firma? Calitatea de administrator atrage acest lucru sau pur si simplu cea deasociat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 13:57, 5 Martie 2011
Nu pot fi blocate conturile firmei, intrucat problemele care au dus la blocarea contului dvs personal, nu pot genera blocarea conturilor firmei, care este o entitate diferita de dvs, are o personalitate juridica.
Puteti insa primi o notificare la finante, pentru ca in situatia in care aveti calitatea d asociat ..sa se vireze catre finante dividentele ce vi s-ar cuveni, iar daca aveti si functia de administrator se va infiinta poprire pe indeminizatia de administrator si/sau salariu .
In concluzie ambele calitati pot duce la primirea unei notificari a firmei pentru virarea unor sume. Va precizez ca pentru a evita blocarea conturilor, firma, in calitate de tert poprit, are obligatia sa vireze catre finante sumele ce s-ar cuveni asociatului si /sau administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont firma - datorii angajat popa.anca.ioana popa.anca.ioana Buna ziua, Din cauza datoriilor pe care un angajat al firmei le are la ANAF (taxe locale neachitate de 3 ani), toate conturile firmei la care lucreaza au ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Vlad Paul Isac Vlad Paul Isac Buna, Am dar de o speta care suna ceva de genul: Avem un debitor, care este in executare silita. Aflam ca lucreaza la firma X motiv pt care i se trimite de ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)