avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna,
Am dar de o speta care suna ceva de genul:
Avem un debitor, care este in executare silita. Aflam ca lucreaza la firma X motiv pt care i se trimite de catre executor adresa de infiintarea popririi. Acest lucru se intampla de 3 ori fara ca administratorul firmei sa dea vreun raspuns sau sa vireze o vreo suma de bani.
In termenul legal de la ultima adresa de poprire, tertului poprit i se face validare ( se face cere in instanta). In urma citatiei primite de judecatorie, admin firmei ( tertului poprit) suna si spune ca el ce face cu citatia aia...ca debitorul nu mai lucreaza la el si ca oricum bani nu putea trimite/vira in cont executorului pt ca salariu debitorului era platit din bani europeni ( omul avea o firma finantata de UE).
Care e ideea? Stiu ca e ceva legat de fondurile europene in NCPC insa eu nu am inteles ca salariile angajatilor provenite din fonduri europene nu se pot poprii ci de ex conturile care sunt alimentate cu fonduri ( fonduri pt dezvolatare sau etc)
E tarziu, sper ca m-am facut inteles.
Ma ajuta cineva ca mi-am prins urechile.:sorry:

mersi anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlad Paul Isac , Consilier juridic 18:35, 12 Octombrie 2015
Salariul angajatului nu e fond european, e salariu si cat a fost angajat, trebuia sa ii retina si vireze in contul executorului. Daca se va valida poprirea insa, nu i se poate executa firmei din conturi ce reprezinta fond european.
Termenul in care se poate cere validarea e de o luna "de când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă".
exact asta ma gandeam si eu...mersi frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert poprit Moscu Marius Moscu Marius Buna seara.Am primit la firma o citatie,la judecatorie,in care ni se spune ca avem calitatea de tert poprit, pentru o persoana care nu mai este salariatul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)