avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont firma - datorii angajat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont firma - datorii angajat

Buna ziua,

Din cauza datoriilor pe care un angajat al firmei le are la ANAF (taxe locale neachitate de 3 ani), toate conturile firmei la care lucreaza au fost poprite. Imi puteti spune va rog baza legala sau macar daca este legala aceasta actiune?

Este valabil pentru orice angajat sau doar in cazul administratorului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:27, 31 Octombrie 2012
Buna ziua,

cred ca nu intelegeti corect ce s-a intamplat.Societatea dvs este tert poprit in raport cu ANAF-ul. Asta inseamna ca societatea are obligatia sa retina si sa vireze in contul indicat de ANAF pana la maximum 1/2 din salariul angajatului sau. Firma va proceda astfel lunar, pana cand datoria angajatului se va stinge sau pana cand angajatul va pierde calitatea de angajat al acestei firme.
Prin urmre, nu conturile firmei dvs sunt blocate, firma putand sa faca orice plati va dori CU EXCEPTIA platii salariului angajatului cu datorii, fata de care va proceda dupa cum am explicat mai sus.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul prompt!

Totusi, tin sa mentionez ca nu pot efectua nicio plata (furnizori, salarii, extrageri numerar) din acest motiv. In plus, nu am primit nicio notificare din partea ANAF-ului, am aflat de poprirea conturilor in momentul in care am sunat la banca pentru a vedea de ce nu pot efectua nicio plata.

Imi puteti spune va rog temeiul legal pentru obligatia de retinere a 1/2 din salariu?

Va multumesc!
Buna ziua,

nu este normal sa nu mai puteti face plati. Cred ca trebuie sa aveti o discutie cu cei de la banca si sa vedeti daca dvs sunteti tert poprit pentru veniturile pe care le datorati salariatului sau sunteti poprit pentru sume pe care firma le datoreaza la stat.

Temeiul juridic este 409 C.pr.civ.

Avocat Constantin Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare instiintare debitor MihailoviciSelen MihailoviciSelen Buna seara. Am nevoie de ajutorul d-voastra in clarificarea unei situatii . Am incercat sa caut in alte topicuri raspunsuri, dar adevarul e ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)