Din cauza datoriilor pe care un angajat al firmei le are la ANAF (taxe locale neachitate de 3 ani), toate conturile firmei la care lucreaza au fost poprite. Imi puteti spune va rog baza legala sau macar daca este legala aceasta actiune?
Este valabil pentru orice angajat sau doar in cazul administratorului?
cred ca nu intelegeti corect ce s-a intamplat.Societatea dvs este tert poprit in raport cu ANAF-ul. Asta inseamna ca societatea are obligatia sa retina si sa vireze in contul indicat de ANAF pana la maximum 1/2 din salariul angajatului sau. Firma va proceda astfel lunar, pana cand datoria angajatului se va stinge sau pana cand angajatul va pierde calitatea de angajat al acestei firme.
Prin urmre, nu conturile firmei dvs sunt blocate, firma putand sa faca orice plati va dori CU EXCEPTIA platii salariului angajatului cu datorii, fata de care va proceda dupa cum am explicat mai sus.
Totusi, tin sa mentionez ca nu pot efectua nicio plata (furnizori, salarii, extrageri numerar) din acest motiv. In plus, nu am primit nicio notificare din partea ANAF-ului, am aflat de poprirea conturilor in momentul in care am sunat la banca pentru a vedea de ce nu pot efectua nicio plata.
Imi puteti spune va rog temeiul legal pentru obligatia de retinere a 1/2 din salariu?
nu este normal sa nu mai puteti face plati. Cred ca trebuie sa aveti o discutie cu cei de la banca si sa vedeti daca dvs sunteti tert poprit pentru veniturile pe care le datorati salariatului sau sunteti poprit pentru sume pe care firma le datoreaza la stat.