avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua ,in urma unui proces penal pt vatamare am de platit daune morale de 10 000 ron in solidar cu un amic ,am primit o somatie de la executor daca in termen de o zi de cand primesc somatia nu platesc trece la executare silita este normal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 21:44, 5 Martie 2011
chiar dvs ati mentionat faptul ca stiati de existenta acestei obligatii din momentul in care vi s-a comunicat sentinta.Pana la momentul in care ati primit somatia de la executor, s-a scurs un bun interval de timp in care puteati sa achitati respectivul debit in mod voluntar( fara a mai antrena si alcte cheltuieli suplimentare).Din pacate, fiind pusa in miscare si actiunea de executare, pe langa acel debit de 10000 ron, a sa ma aveti 1-2000 lei imputate ca si cheltuieli de executare
Da, este perfect legal termenul de o zi trecut de executorul judecatoresc in somatie, fiind vorba despre o executare silita mobiliara. Daca nu va conformati acestui termen, executorul , la cererea creditorului, va incepe executarea silita prin poprire sau imobiliara.

Aveti alte posibilitati sa cereti esalonarea platii. Anagajati-va un avocat specializat in executarea silita. Evident, cat se mai poate face ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate pune in executare aceasta decizie? iuli113 iuli113 mai este valabila aceasta sentinta?se mai poate pune in aplicare?va rog un raspuns clar: Solutie: În baza art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.p.p., admite ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare daniela41 daniela41 Buna! As vrea si eu sa ma lamuriti/ajutati in problema mea.Intr-un proces civil,in care am fost implicata eu si un amic,instanta a decis ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Executare silita creante telefonie mobila neacsur neacsur Buna ziua in primul rand. Nu stiu daca sunt prima persoana care cere un sfat in aceasta siutuatie insa nu am gasit un topic similar din care sa ma pot ... (vezi toată discuția)