avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea in strainatate a unui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea in strainatate a unui copil minor

daca un copil este incredintat mamei in urma unui divort,in ce conditii poate fi luat in stainatate
in prezent, parintele careia i s-a incredintat minorul prin sentinta definitiva nu mai are nevoie de NICI O APROBARE din partea celuluilalt parinte.Astfel, mama va putea pleca cu minorul unde vrea, cand vrea cu minorul in strainatate.
Mama poate pleca din tara cu minorul avand o hotararea de divort legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor, deci fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.

În situaţia în care copilul minor este înscris în paşaportul unuia dintre părinţi şi se deplasează în străinătate împreună cu acesta, părintele trebuie să prezinte la ieşirea din ţară acordul legalizat al celuilalt părinte, cu excepţia cazurilor în care părinţii sunt divorţaţi şi acesta din urmă are copilul încredinţat spre creştere şi educare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă. (legea 248/2005)
Va incadrati in aceasta exceptie astfel ca puteti circula in strainatate cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori si iesirea lor din tara; ContSters140523 ContSters140523 Sun divortata si am copii in incredintarea mea ,hotarare devinitiva si irevocabila ...vreau sa plec cu copii din tara,le-am facut pasapoartele.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil minor RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Trebuie sa plec in strainatate (misiune) pentru 3-4 ani si trebuie sa-mi iau cu mine si copilul, minor, 13 ani. Copilul imi este incredintat spre ... (vezi toată discuția)