RaduTatiana a scris:
cu excepţia cazurilor în care părinţii sunt divorţaţi şi acesta din urmă are copilul încredinţat spre creştere şi educare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă..
Din punctul meu de vedere, eu ma incadrez in aceasta exceptie care vine in contradictie cu art.18 al legii 272/2004.
Intrebare: Pentru a putea pleca in strainatate cu propriul meu copil, pe care-l cresc si educ de la 3 luni, si sa/mi pot realiza obiectivele profesionale, esteposibil sa fii impiedicat de un asemenea individ iresponsabil? Cum trebuie sa procedez, ce as putea face?
Va multumesc!
Doamna,
Ati citat exact ceea ce se gaseste si pe site la Politia de Frontiera si asta e rezolvarea problemei dvs.: aveti o decizie de incredintare a minorului = nimeni nu va opreste sa il scoateti din tara si nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Ceea ce nu pare clar e afirmatia dvs.
De la servici, mi-au cerut sa aduc consimtamantul tatalui biologic ca este de acord cu plecarea copilului din tara (in vederea eliberarii pasaportului). Pentru ca e vorba de o misiune i se elibereaza copilului dvs. un pasaport special? De ce serviciul dvs. vrea un acord al tatalui in conditiile in care politia de Frontiera se multumeste cu decizia de incredintare? Ati discutat acest aspect cu ei?