avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... este posibila inregistrarea casatoriei din strainatate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

este posibila inregistrarea casatoriei din strainatate in Romania de catre unul din soti?

buna.eu m-am casatorit in italia in decembrie 2009,iar in iulie 2010 ne-am certat iar eu am revenit in Romania.nu am de la sot nici un document nici posibilitatea sa-l gasesc p el nici in italia nici in Romania pt ca eu sunt Suceava iar el din Timisoara. Practic sunt casatorita in Italia iar in Romania, nu.As vrea sa stiu daca pot cumva sa inscriu casatoria in Romania pe baza certificatului de casatorie international, ca sa pot apoi divorta.multumesc.
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 17:38, 6 Martie 2011
Este mult de discutat, mai bine studiati singura aici.
[ link extern ]
da. aveti nevoie de certificatul de casatorie in original, apostilat, tradus si copie dupa actele dumneavoastra. Adresati-va serviciului de stare civila de la primaria de la domiciliu. trascrierea si inregistrarea dureaza 30 zile.
Legal aveati 6 luni la dispozitie pentru a efectua transcrierea certificatului.Pentru aceasta va veti adresa la domiciliul din buletin,la starea civila cu :certificatul de casatorie din Italia apostilat,in original si copie,traducerea autentificata a certificatului in origibal si copie,buletinul si certificatul de nastere in original si copie,o declaratie din care sa rezulte ce nume ati ales sa purtati in casatorie.Procedura de transcriere dureaza 30 de zile .Dupa obtinerea certificatului romanesc puteti depune actele de divort la Judecatoria de domiciliu a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat nastere nicolettaspiridon nicolettaspiridon buna ziua sunt o mamica din italia si asi dori sa stiu daca sotul meu poate transcrie certificatul de nastere in romania fiului nostru nascut anul trecut aici ... (vezi toată discuția)
Nasterea in strainatate adelacristina adelacristina Buna ziua.am si eu o intrebare,sunt insarcinata si aleg sa nasc in germania doar ca tatal copilului nu poate fi acolo in acel moment.o sa am un certificat de ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)