buna.eu m-am casatorit in italia in decembrie 2009,iar in iulie 2010 ne-am certat iar eu am revenit in Romania.nu am de la sot nici un document nici posibilitatea sa-l gasesc p el nici in italia nici in Romania pt ca eu sunt Suceava iar el din Timisoara. Practic sunt casatorita in Italia iar in Romania, nu.As vrea sa stiu daca pot cumva sa inscriu casatoria in Romania pe baza certificatului de casatorie international, ca sa pot apoi divorta.multumesc.
da. aveti nevoie de certificatul de casatorie in original, apostilat, tradus si copie dupa actele dumneavoastra. Adresati-va serviciului de stare civila de la primaria de la domiciliu. trascrierea si inregistrarea dureaza 30 zile.
Legal aveati 6 luni la dispozitie pentru a efectua transcrierea certificatului.Pentru aceasta va veti adresa la domiciliul din buletin,la starea civila cu :certificatul de casatorie din Italia apostilat,in original si copie,traducerea autentificata a certificatului in origibal si copie,buletinul si certificatul de nastere in original si copie,o declaratie din care sa rezulte ce nume ati ales sa purtati in casatorie.Procedura de transcriere dureaza 30 de zile .Dupa obtinerea certificatului romanesc puteti depune actele de divort la Judecatoria de domiciliu a sotului.