avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nasterea in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nasterea in strainatate

Buna ziua.am si eu o intrebare,sunt insarcinata si aleg sa nasc in germania doar ca tatal copilului nu poate fi acolo in acel moment.o sa am un certificat de nastere pe care nu e trecut tatal?va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:19, 3 Septembrie 2014
Raspunsul logic este Da, o sa aveti un certificat pe care nu e trecut tatal insa asta veti afla acolo. Nu ati spus daca sunteti casatorita cu tatal copilului si nici nu stiu daca asta ar conta in Germania.

Certificatul de nastere german trebuie apostilat de autoritatile germane (la noi apostila se aplica la prefecturi), tradus si legalizat pentru a-l putea transcrie in Romania, la locul dvs. de domiciliu.
Daca aveti posibilitatea solicitati extras de certificat de nastere multiligv, nu mai trebuie apostilat si tradus+legalizat.

Atunci cand veti face transcrierea sa vina si tata la Starea civila, va da o declaratie de recunoastere a copilului (daca nu sunteti casatoriti) si veti stabili ce nume va purta copilul.
Da suntem casatoriti.multumesc
Daca sunteti casatoriti luati cu dvs. buletinul/pasaportul, certif.dvs.de nastere, certif.de casatorie si o copie dupa actul de identitate al sotului, era bine daca aveati si actul de identitate al sotului in original(in unele landuri se cere) iar la inregistrarea nasterii copilului, veti declara ca sunteti casatorita iar copilul va fii inscris cu numele tatalui si va avea in rubrica tata inscris numele sotului dvs., fiind un copil din casatorie.Sa aveti grija cum completati cererea. Dupa care solicitati a vi se elibera un extras multilingv privind nasterea copilului, pentru a il avea la intoarcerea in Romania in vederea solicitarii transcrierii la starea civila de la locul dvs. de domiciliu. Daca aveti extras multilingv nu mai este necesar sa-l apostilati sau sa-l traduceti odata ajunsi in tara.Nastere usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si calatorie cu minor parinti necasatoriti Raluca_isa Raluca_isa Buna seara, Eu si partenerul meu (cetatean strain, non-UE) locuim in UK, nu suntem casatoriti si tocmai am avut primul copil. Ne-am pus de acord sa trecem ... (vezi toată discuția)