avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica auto

Intr-un proces de partaj se solicita expertizarea unui autoturism care a fost introdus in masa partajabila cu toate ca a fost vandut (cu acordul verbal al partilor ) -in cuantumul unor datorii ,inainte de introducerea actiunii de partaj.
Se solicita , ca obiectiv ,expertizarea bunului care nu mai este in posesia partilor
Rezultat expertiza :
Se face exertiza care suna cam asa :.....autoturismul a fost achizitonat de nou (in 2008 )fiind platait in lei.
Cu toate ca ne se specifica data la care sa se faca evaluarea ioptetica .. (bunul neputand sa fie expertizat ). se ia ca , coeficient de uzura morala (tinandu-se cont de data despartirii partilor ) -4% .
Se face un calcul la valoare euro in momentul achizitionarii auto (acesta fiind platit in lei - facturi doveditoare !!) si apoi se face un calcul tot la valoare euro la date efectuarii expertizei- februarie 2011.
Intr-un final , concluzionand , se ia coeficient uzura globala 4% dar se calculeaza euro dupa 3 ani !!- uzura fizica , oferta pietei , uzura morala ...unde sunt , intr-un final , autoturismul ajunge sa valoreze mai mult decat la achizitionare !=D>:(:O:foottap:
...Mentionez ca , din cate cunosc ,nu a fost poleit cu aur , valoarea aurului fiind in crestere !=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 21:26, 5 Martie 2011
Partea interesata sa solicite contraexpertiza,in cauza.
Formulati obiectiuni prin care criticati toate acceste aspecte!
aveati posibilitatea sa solicitati expert parte. daca nu va convine raportul de expertiza puteti formula obiectiuni.
..da , dar numai sa se accepte obiectiunile ! ...voiam sa va mai impartasesc din ..,,minunatiile '' expertizelor -cu care sunt sigur ca sunteti familiarizati !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
tutu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cunoaste cineva daca expertul-evaluator desemnat intr-un ... gusti1947 gusti1947 Buna ziua. Cunoaste cineva daca expertul-evaluator desemnat intr-un dosar pentru expertiza si inlocuit de instanta (pentru ca sa autopronuntat in dosar fara ... (vezi toată discuția)
Evaluari imobiliare incorecte feszijozsef feszijozsef Un domn inginer evaluator mi-a evaluat o casa de vacanta nerespectand majoritatea din indicatiile din standardele internationale de evaluari imobiliare. N- a ... (vezi toată discuția)
Raspuns neclar la obiectiunile expertizei gabi_75 gabi_75 Buna seara, Vreau sa stiu va rog ce se poate face daca expertul raspunde intr-un final(adica dupa un an si ceva) la obiectiunile facute dar acest raspuns nu ... (vezi toată discuția)