avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pagube materiale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pagube materiale

buna ziua!
va rog, sa-mi spuneti si mie , care este calea de urmat si de la cine trebuie sa solicit recuperarea pagubelor produse la un aparat de aer conditionat, deteriorat de turturii cazuti in timpul iernii,de pe acoperisul blocului in care locuiesc?
1. de la locatarul de la ultimul etaj
2. de la asociatia de proprietari.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 10:06, 6 Martie 2011
Puteti cere despagubire de la asociatie.
Problema insa se pune daca asociatia v-a dat aprobare sa va montati aparatul de aer conditionat pe fatada? Intreb asta intrucat fatada este proprietate comuna. Daca aparatul dv. era montat acolo fara acceptul asociatiei....e o problema cu despagubirea.
aprobare scrisa sigur nu ma luat , pur si simplu nu am stiut ca este necesara, dar vecinul de la etajul 4 care trebuia sa curete turturii (cred eu), nu are nici o raspundere? Daca acei turturi accidentau o persoana?
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
marinsandu, utilizator
marinsandu a scris:
de la cine trebuie sa solicit recuperarea pagubelor produse la un aparat de aer conditionat, deteriorat de turturii cazuti in timpul iernii,de pe acoperisul blocului in care locuiesc?

Daca aveati locuinta asigurata trebuia sa va puneti doar intrebarea daca sunteti asigurat si pentru acest risc.

Raspunderea pentru curatarea turturilor este a asociatiei si nu a unui proprietar anume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copertina ultimul etaj danabarbu danabarbu Gheata formata pe acoperisul copertinei de la ultimul etaj, a cazut pe unitatea exterioara a unui aparat de aer conditionat de la un etaj inferior si l-a ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate patrunde in locuinta mea? Sever Simion Sever Simion Asociatia de proprietari nu si-a indeplinit obligatia de a curata turturii de gheata de pe acoperis si au cazut pe un aparat de aer conditionat (montat ilegal ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)