avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... copertina ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

copertina ultimul etaj

Gheata formata pe acoperisul copertinei de la ultimul etaj, a cazut pe unitatea exterioara a unui aparat de aer conditionat de la un etaj inferior si l-a deteriorat.
Reparatia acestei unitati a fost impusa propietarului copetinei.
Mentionez ca aceasta copertina a fost construita la reabilitarea blocului in anul 2010.
multumesc
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 00:09, 26 Februarie 2018
Este temeinic si legal ca reparatia la aerul conditionat sa fie suportata de catre proprietarul copertinei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca proprietarul copertinei e proprietarul ap de la ultimul etaj - cel deservit de copertina. De obicei acea copertina are acelasi regim ca si terasa/acoperisul = parti comune. Adica e raspunderea asociatiei.
Daca acea copertina a fost facuta din banii proprietarului de la ultimul etaj sau are acte pe ea sau asociatia are argumente sa sustina ca nu e proprietatea ei, atunci e bun de plata cel de la ultimul etaj.

Asta daca nu cumva aparatul de AC respectiv a fost montat fara aprobare, in cazul ca in orasul respectiv exista vreo hotarare a consilliul local pe tema asta sau chiar asocociatia a impus vreun regulament, fiind vorba de fatada imobilului - caz in care nimeni nu are nimic de platit iar proprietarul AC va trebuie sa demonteze unitatea de AC externa de pe fatada.

Ar mai fi si faptul ca cel cu AC trebuie sa aduca ceva dovezi ca stricaciunile sunt datorate ghetii cazute de pe copertina de la ultimul etaj, nu e numai pe vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ... craciunconstantin80@yahoo.ro craciunconstantin80@yahoo.ro Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ,dar apmlasarea lui este pe terasa blocului. In calitate de presedinte al asociatei nu am fost ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)