avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ...

Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ,dar apmlasarea lui este pe terasa blocului. In calitate de presedinte al asociatei nu am fost informat de respectivul ce urmeaza sa faca. Eu intreb ,domnul respectiv are voie sa amplaseze aparatul pe terasa comuna a blocului(acoperis) ?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 16:26, 28 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E tot parte comună, ca și fațada blocului. Ce a greșit?
Am pus intrebare nu am acuzat vecinul .
Amplasarea aparatului este direct pe memebrana pluvitec si se poate distruge acoperisul .
In cazul acesta avertizati-l in scris sa schimbe locul de montaj, in caz contrar urmind sa plateasca reparatiile de rigoare, daca vreun vecin se plinge de infiltratii.
Articolul 30 din legea 196 din 2018
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
latka, utilizator
Este situatie des intalnita care nu este reglementat d ecatre legea asociatiilor d eproprietari
Constructorul prevede ca aparatul d eaer conditionat poaye fi instalat in parte comuna condominiu-respectiv este necesar acordul asociatiei de proprietari
Reglementarile producatorului prevad distante tehnice pentru asigurarea randamentului AC-ului datorita lungimii mari a traseului frigorific si, uneori, lipsa posibilitatii evacuarii condensului produs de unitatea interna.
Pe de alta parte ,ISU nu permite instalarea de bunuri cu risc in partea comuna de condominiu respectiv unitatea de aer conditionat este racordata la tensiune 220 pe suprafata expusa intemperiilor

Alte discuții în legătură

Buna ziua. doar ce am aflat ca pe acoperisul blocului unde locuiesc, ... JustMe_78 JustMe_78 Buna ziua. Doar ce am aflat ca pe acoperisul blocului unde locuiesc, un vecin si-a instalat de la echipamente de gym la canapea, piscina, televizor, luminite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cand ne-am mutat (acum 4 ani) am instalat unitatea ... Ram18 Ram18 Buna ziua! Cand ne-am mutat (acum 4 ani) am instalat unitatea AC-ului pe acoperis (partea noastra, apartamentul fiind la etajul 4) si am reparat o gaura facuta ... (vezi toată discuția)
Copertina ultimul etaj danabarbu danabarbu Gheata formata pe acoperisul copertinei de la ultimul etaj, a cazut pe unitatea exterioara a unui aparat de aer conditionat de la un etaj inferior si l-a ... (vezi toată discuția)