Am primit recent o decizie judecatoreasca complet surprinzatoare in legatura cu un caz de nerecunoastere a culpei intr-un accident de masina: caz inchis, procesul pierdut pe motiv ca nu exista copia asigurarii de masina la dosar. Mi se pare cel putin ciudat acest lucru, tinand cont ca avocatul nostru a adaugat de mult hartia la dosar. Ca sa nu mai discutam de faptul ca "culpa" noastra este absolut inexistenta, adica am fost loviti in intersectie de un sofer fara discernamant care pretindea ca noi sa ii platim masina.
Ce se poate face acum? Nici nu ma gandesc sa las lucrurile asa cum sunt, pentru ca la respectiva judecatorie (Craiova) planeaza oricum suspiciuni de coruptie mai mult decat intemeiate.
Puteți ataca hotărârea dacă a fost data la fond. Oricum se poate verifica pe siteul comisiei pt supravegherea asigurărilor dacă ați avut sau nu asigurare. Dacă nu ați avut asigurare oricum trebuie chemat în judecata fondul pentru protecția victimelor străzii, avocatul dvs sigur știe ce are de făcut.
"Decizia "d-voastra este o sentinta care a fost data la instanta de fond.Aceasta poate fi atacata cu apel si recurs, care instante vor da "decizii"Acest lucru este pt.definirea solutiilor date de instante.
Apelul pe care il veti face va cuprinde motivele de apel-deci existenta unui act doveditor la dosar si se va admite(sau nu), apelul d-voastra.
Contestatia in anulare
DanyD
Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)