avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligatiile avocatului in cazul unui proces de partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligatiile avocatului in cazul unui proces de partaj

Buna ziua
Sunt in partaj,de fapt pe 23/03/13 legea a decis, sigur cu drept de apel 14 zile de la comunicare,urmarind dosarul pe Jud Sectorului 5 am vazut ca exista o cale de atac adica fostul a depus pe 26/03/13 apelul imotriva deciziei.
Avocata mea a zis ca ma v-a anunta in momentul comunicarii dar o sa dureze mi-a zis de la o luna la 5 luni si numai dupa putem face apel.
Eu sunt in UK si nu am posibilitatea sa verific,doar online, iar azi am vazut apelul lui si bineinteles ca decizia a fost trimisa partilor(mai putin mie) deoarece avocata mea v-a fii instiintata.:(
Sunt in dilema va rog sa-mi raspundeti si mie care sunt procedurile legale in urma deciziei adica cred ca avocata mea nu comunica cu mine si mi-e teama ca o sa ma trezesc cu cine stie ce decizie in urma apelului.Ce ma sfatuiti?
Multam
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:48, 29 Iunie 2013
Daca aveti dubii cu privire la avocatul ales, aveti posibilitatea sa il schimbati!

.... avocata mea nu comunica cu mine ....

Daca nu comunica ea cu dvs. ... comunicati dvs. cu ea! ;)

Sigur o contactez si foarte greu imi raspunde,de aceea sunt ingrijorata
Multam
penny a scris:

Sigur o contactez si foarte greu imi raspunde,de aceea sunt ingrijorata
Multam

Intre D-voastra si avocat, exista un contract? Daca da in contract sunt stipulate toate "obligatiile avocatului D-voastra".
Sti-ti cum este cu avocatul, Ca si cum copilul ar avea mai multe moase, si ramane cu "buricul netaiat"!! Eu nu va sfatui sa schimbati avocatul, pentru ca avocata D-voastra are cunostinta de toate procedurele de la fond, si va poate face toate apararile si in apel.

Sfaturile mele sunt urmatoarele:

- luati legatura cu avocata (telefonic, mail) si solicitati-i sa va comunice stadiul dosarului. Are aceasta obligatie contractuala. Eu cred ca exista un contract semnat pt ca altfel nu v-ar fi putut reprezenta in fond

- binenteles ca puteti sa va schimbati avocatul, puteti si sa schimbati si domicilul ales (probabil ca il aveti la cabinetul avocatului) la o alta persoana din Romania

- puteti lua de pe portalul instantelor numarul de telefon de la arhiva civila a Judecatoriei si da un telefon pt a va interesa daca s-a redactat sentinta si daca a fost comunicata partilor si la ce data s-a intamplat asta.

- sa stiti si ca este posibil sa nu fie redactata sentinta si ca partea adversa sa fi declarat deja apelul, fara a primi motivarea. Motivarea apelului o va putea face ulterior, pana la primul termen de judecata in apel, dupa ce va lua cunostinta de considerentele instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs custodie comuna sperantagabi sperantagabi am cerut in mod expres sa mi se dea custodie comuna , in incheiere ,si totusi judecatorul ia dat sexercitarea auoritati parintesti numai , sotiei nu sunt ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua tuturor, Desi eu ma conving tot mai mult ca justitia noastra e oarba.........atunci cand i se impune!!!!!! Am primit azi sentinta in procesul ... (vezi toată discuția)
Ajutatima sa inteleg sandu milica sandu milica buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in ... (vezi toată discuția)