avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs custodie comuna

am cerut in mod expres sa mi se dea custodie comuna , in incheiere ,si totusi judecatorul ia dat sexercitarea auoritati parintesti numai , sotiei nu sunt deacort cu aceasta decizie din diferite motive ,imi ingredeste dreptul de a comunica cu minora nui lasa ,nici telefon, nici aces la mesenger, vrea sa plece in alta tara inpreuna cu minora etc. as vrea sa depun recurs imedeat dupa ce mi-se va trimite sentinta ,as avea nevoie sa stiu ce a scriu, in recurs sa mi se aprobe si sa mise acorde custodia comuna Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:25, 29 Decembrie 2011
Care a fost motivatia instantei pentru care a stabilit exercitarea autoritatii parintesti doar de mama?

Edit: Cel mai probabil instanta nu va bagat in seama pentru ca nu ati avut un avocat. Înca nu imi vine sa cred ca instanta respectiva a considerat ca se poate acorda custodie comuna doar daca atat tatal cat si mama locuiesc impreuna.

DOMNULE PREȘEDINTE,


Subsemnatul(a), …........, cu domiciliul în …................................................................., în temeiul art. 299 C.p.c, formulez prezentul

RECURS

împotriva hotărârii judecătorești numărul............, pronunțată de către ................(instanța care a pronunțat hotărârea), în dosarul numărul.................., prin care vă rugăm să ne admiteți recursul și să constatați că hotărârea atacată este nelegală, pentru următoarele:

MOTIVE

1...........................................
(va trebui să motivați incidența unuia sau unora dintre punctele prevăzute de art. 304 Cod procedură civilă ca motive de nelegalitate ale hotărârii atacate. În situația în care hotârârea se atacă doar cu recurs, atunci se pot invoca și alte motive în afară de cele prevăzute de art. 304, conform art. 304 ind. 1. Numărul motivelor de recurs nu este limitat, astfel încât în situația incidențelor mai multor motive, indicat este să le precizați pe toate).


Probe: înscrisuri (singura probă admisă în recurs)

În temeiul art. 242 alin .2 Cod proc. civ., vă solicităm judecarea cauzei şi în lipsa noastră. (dacă nu vă puteți prezenta în instanță).

În drept, art. 304 pct.........(punctul sau punctele incidente în cazul Dvs.), art. 304 ind. 1 (dacă este cazul), ..........(alt act normativ incident în cauză dacă este cazul)

Anexez taxă de timbru în valoare de..............(conform Legii 146/1997 pe care o puteți găsi pe situl nostru la secțiunea “Articole Juridice | Legi” si care este in valoare de 50% din valoarea taxei de la fond) și timbrul judiciar în valoare de………………lei.





Data................


________________________
(Numele și semnătura dvs.)



DOMNULUI PREȘEDINTE AL .......................(instanței a cărei hotărâre se atacă)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Motivarea recursului sau apelului ce o fi in cazul dvs. se face in functie de motivarea instantei in masura in care este nelegala si/sau netemeinica.
Nu exista o cerere tip cu motivare.Avocatii fac motivarea in concret,in functie de o analiza cazuala.
Custodia comuna nu exista.
Dati-ne un link sa vedem dispozitivul hotararii judecatoresti.
Din intrebarile pe care le-ati postat anterior aici
www.avocatnet.ro/content/for... ,
www.avocatnet.ro/content/for... ,
rezulta ca instanta de fond a decis astfel in cadrul actiunii de divort promovata de sotia dvs. si inca nu ati primit sentinta redactata.
Daca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntarea sentintei ,aveti posibilitatea sa formulati o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii.
Impotriva hotararii instantei de fond puteti formula apel in 30 de zile de la comunicare si nu recurs.
Recursul este a doua cale de atac pe care o puteti formula , insa numai dupa comunicarea deciziei instantei de apel.
Motivele apelului le puteti formula numai dupa ce veti lectura motivarea instantei de fond.

angajati-va un avocat bun sa ve redacteze ca lumea apelul si aduceti noi probe in apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna si exercitarea autoritati parintesti sperantagabi sperantagabi avind in vedere ca nu sunt deacort cu pronuntarea sentintei de divort ,cu privire la incredintarea minorei, adica sa dispus / incredintarea EXERCITARI ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita minor si custodie comuna sperantagabi sperantagabi daca nu am avut avocat intrun proces de divort ,mam reprezentet singur din lipsa financiara, in incheiere am cerut custodie comuna ,dar nu mi sa dat, nu am ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de comunicare a unei hotãrâri judecãtoreºti? ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am avut un proces la oradea ,decizia finala sa dat pe 17.04.2013,iar hotararea judecatoreasca nu a venit nici acuma,puteti sa imi spuneti si mie care ... (vezi toată discuția)