avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezpropietarire fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezpropietarire fortata

Buna ziua,sunt posesorul unui teren de 400m/2 care se afla pozitionat intre doua strazi ,care conform avizului dela comisia pt fluenta traficului urmeaza sa fie largite ,prima dela 4 la 8 m si cea de a doua dela 8 la 12 m,facand un calcul eu ar trebui sa cedez aproape 70m/2 urmand ca primaria sau mai stiu eu cine sa ma despagubeasca,cel putin asa mi sa spus de la PMB.
Voiam sa stiu daca este adevarat ca pot face asa ceva si daca exixta vreo solutie care sa ii impiedice sa ma oblige se cedez din terenul al cui proprietar sunt.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:02, 6 Martie 2011
Daca vor face expropriere pentru cauza de utilitate publica, veti fi obligat sa le cedati terenul...totusi ii puteti actiona in instanta daca nu sunteti multumit de despagubirile propuse.
Dezproprietarire inseamna expropiere pentru utilitate publica.La ora actuala este LEGEA 255/2010 publicata in M.O 853/2010 care reglementeaza modul de executare a expropierii.Acesta difera de legea veche pentru ca pe legea veche, se oprea executarea expropierii pana la solutionarea in instanta a eventualelor litigii.Pentru expropiere se face un studiu, se face un raport de evaluare si ceeace va intereseaza , publica notificarea intentiei de expropiere, intr-o lista care este publica.Dupa publicarea acestei liste, aveti termen 30 zile de contestatie, care asa cum v-am mai spus, nu suspenda executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege ankalupu ankalupu in cazul despagubirilor pentru exproprierea tereului entru constructia unei autostrazi exista vreo lege care sa spuna in cat timp se poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)
Dig ridicat pe teren privat, nereceptionat, nu s-au acordat despagubiri OliviuBogdan OliviuBogdan Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin in prezent un teren pe suprafata caruia in trecut s-a construit un dig de protectie impotriva ... (vezi toată discuția)