Speta: Am renuntat in favoarea fratelui la mostenirea din partea mamei.
Am pastrat mostenirea din partea tatalui. Avand casa si teren cu iesire pe 2 strazi. Inainte de renuntare am convenit cu fratele si prin inscris ca in termen de 3 luni de la datarenuntaii la succesiune se va face cadastru Odata cu primirea cadastrului se va face dezmembrarea unei suprafete de teren si parte dein casa care se va alipi proprietatii pe care eu o am lipita de casa si suprafata de teren aflata in cauza. In urma cu 45 de ani au fost aliniate strazile si a fost inclus in mostenire o suprafata de teren din alinierea strazi. Am convenit verbal cu fratele ca dupa dezmembrare dezmembrare voi primi pana la zidul casei suprafata de teren si cota din imobil cu 40 de mp de teren. Fratele tergiverseaza realizarea cadastrului si cred ca face acest lucru ca sa nu aiba loc dezmembrarea la suprafata de teren si lociuinta intelesi verbal, din aceasta facnd parte si cota de mostenire a mea din partea tatalui. Cred ca nu doreste sa mai respecte intelegerile stabilite initial. Ce se poate face in aceasta situatie? Cum se poate anula contractul de mostenitor, la care am renuntat la mostenirea care-mi revenea in mod egal dupa mama.
Va multumesc anticipat si astept solutiile legale si cele mai urgente pentru solutionare.
Succesiune
ela2008
Buna ziua!
Tatal meu a decedat in decembrie 2015. Suntem doi copii, eu si fratele meu si mama.Luna trecuta fratele meu a mers si a depus actele pentru ... (vezi toată discuția)