avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte teren

buna ziua, am si eu o problema......in anii 1956-1961 tata impreuna cu nasa lui a cumparat cu chitanta un teren de la prefectura (raionu tudor vladimirescu) pe numele ambelor parti iar aceste acte nu s-e mai gasesc.ce trebuie facut...am depus o cerere la arhivele statului , iar iei au spus sa depun cere la primaria de unde este terenul cumparat nu la iei. ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:55, 6 Martie 2011
Daca terenul nu a fost cumparat cu contract de vanzare-cumparare autentificat de notar si transcris la tribunal, nu veti gasi la arhive o copie a unei chitante...
De ce nu verificati registrul agricol 1959-1963 sau registrul de intrare in CAP? Pentru ca daca tatal dvs. a cumparat terenul inainte de colectivizare (si asa trebuie sa fie, altfel nu avea cum), ar trebui sa apara in acele evidente...
Puteti incerca tot la arhivele nationale, la arhiva Primariei respective, pentru anii care ii solicitati . Lista actelor cuprinse in arhive o gasiti tot pe internet, la fondul de arhiva respectiv .
Primaria ar putea sa caute dar probabil ca nu mai are actele.Asa cum a spus si Kyandra, incercati cu registrul agricol-si acesta ar trebui sa se afle la arhive(se depun actele la 50 ani)
dar in acesti ani tatal dvs impreuna cu matusa au platit impozitul pe teren. au avut posesia terenului?
Actiune la instanta:uzucapiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)
Unde mai pot găsi înscrisuri sau alte acte pe o suprafața ... Sacas Sacas Unde mai pot găsi înscrisuri sau alte acte pe o suprafața de teren? (In afara de arhiva județeana ) dețin terenul neavând Acte pe el deoarece rudele ... (vezi toată discuția)
Drept civil nicoleta-ionita nicoleta-ionita buna ziua, ce pasi trebuie facuti pentru a afla de un teren ce afost cumparat de tatal meu in anii 1955-1961 cu hitanta de la prefectura(raionul tudor ... (vezi toată discuția)