buna ziua, am si eu o problema......in anii 1956-1961 tata impreuna cu nasa lui a cumparat cu chitanta un teren de la prefectura (raionu tudor vladimirescu) pe numele ambelor parti iar aceste acte nu s-e mai gasesc.ce trebuie facut...am depus o cerere la arhivele statului , iar iei au spus sa depun cere la primaria de unde este terenul cumparat nu la iei. ce trebuie sa fac.
Daca terenul nu a fost cumparat cu contract de vanzare-cumparare autentificat de notar si transcris la tribunal, nu veti gasi la arhive o copie a unei chitante...
De ce nu verificati registrul agricol 1959-1963 sau registrul de intrare in CAP? Pentru ca daca tatal dvs. a cumparat terenul inainte de colectivizare (si asa trebuie sa fie, altfel nu avea cum), ar trebui sa apara in acele evidente...
Puteti incerca tot la arhivele nationale, la arhiva Primariei respective, pentru anii care ii solicitati . Lista actelor cuprinse in arhive o gasiti tot pe internet, la fondul de arhiva respectiv .
Primaria ar putea sa caute dar probabil ca nu mai are actele.Asa cum a spus si Kyandra, incercati cu registrul agricol-si acesta ar trebui sa se afle la arhive(se depun actele la 50 ani)
Drept civil
nicoleta-ionita
buna ziua, ce pasi trebuie facuti pentru a afla de un teren ce afost cumparat de tatal meu in anii 1955-1961 cu hitanta de la prefectura(raionul tudor ... (vezi toată discuția)