Am divorta anu trecut dar partajul inca nu l am facut.Am fost de 6 ani casatorita cu acest om, avem impreuna o casa.Sunt trecuta si eu pe actul de proprietate dar rata la banca a platit o el .mai exact parintii lui care au posibilitati mai multe.As vrea sa stiu daca am si eu dreptul la o parte din casa tinand cont ca copilul rezultat din casatoria noastra a ramas la mine si eu am fost aproape alungata din caminul conjugal.Casa este luata in rate cu credit de nevoi personale, credit facut de el si tatal lui.Am vre un drept la casa?
Faptul ca minorul a ramas la dvs. nu are importanta la partaj. Aici conteaza doar faptul ca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, fiind deci bun comun. Partea care va revine dvs. este in functie de contributia avuta la dobandirea imobilului. Toeretic aveti dreptul la o parte din casa, dar avand in vedere contributia dvs. mica, sau inexistenta la plata nu vad cat ati putea dobandi. Oricum, pentru partea pe care ati solicita-o trebuie sa aveti dovezi care sa ateste plata. De asemenea taxa de timbru este 3% la valoarea imobilului, plus onorariul de expertiza pe care instanata o va dispune. Nu stiu daca va permiteti o asemenea cheltuiala pentru a obtine atat de putin.