Buna ziua!
As avea o rugaminte..spuneti-mi si mie va rog ce cerere trebuie sa formulez pentru instanta in cazul unei somatii de plata, in situatia in care debitoarea a platit o parte din datorie. Este vorba de o cerere de completare sau de schimbare a obiectului actiunii?
Daca aveti si modele ca rog sa-mi trimiteti.
Daca creanta nu este certa, lichida si exigibila, eu zic ca cererea creditorului comporta discutii pe fond si se va respinge ordonanta ce va contine somatia de plata.
In situatia in care aveti deja inregistrata o cerere pe somatie de plata si in timpul litigiului debitorul a achitat o parte din datorie, formulati o cerere catre instanta in care va restrangeti pretentia la debitul ramas neachitat.
In cazul in care doriti sa promovati o astfel de cerere, studiati Og 119/07, daca raportul juridic este comercial sau OUg5/2001 cu modificarile ulterioare, daca raportul juridic dedus judecatii este civil. Dupa citirea acestor reglementari, veti vedea ca e simplu sa va faceti cererea singur, fara modele.
Debitoarea a achitat o parte din datorie DUPA ce ati depus cererea in instanta, pana la termenul de judecata ? Doriti sa restrangeti obiectul cererii dvs.? Nu se intelege bine din cele scrise de dvs...:(
Creanta este certa, lichida si exigibila...ideea este ca dupa introducereea cerereii de somatyie de plata debitoarea mi-a achitat o parte din suma, insa a mai ramas o diferenta si nu vreau sa formulez o cerere de renuntare inca. Intrebarea mea este ce fel de cerere trebuie sa formulez instantei astfel incat sa reiasa faptul ca debitoarea a platit si creanta a suferit o micsorare.
Somatie de plata
Mihnea Balan
Sunt persoana fizica si am imprumutat unei alte persoane fizice o suma de bani. Suma nu este prescrisa. Intre mine si sotii imprumutati exista un act olograf ... (vezi toată discuția)