M-am confruntat cu o situatie....care te lasa cu gura cascata.
Am efectuat o lucrare ( proiectare) pentru o autoritate contractanta, insa predarea lucrarii s-a intarziat ceva timp din cauza alegerilor locale. Intarzierea propriu zisa a fost de max 30 de zile. Dupa predare, timp de cateva luni s-a purtat o corespondenta intre firma la care lucrez si acea autoritate contractanta referitor la acel proiect, mai precis s-a raspuns la fel de fel de solicitari de clarificari, dupa care, in final, ni s-a cerut predarea proiectului in format electronic sub promisiunea ca se va plati acel contract.
Au trecut de atunci 2 ani, contractul nu s-a mai platit ( dupa numeroase staruinte) si am chemat in judecata acea autoritate contractanta, iar din intampinarea lor rezulta fara doar si poate ca.....lucrarea a executat-o alta societate careia i-a si platit deoarece noi am intarziat si nu au mai putut depunde din cauza noasta un proiect cu finantare europeana...bine inteles ca aceste povesti sunt parca desprinse dintr-un film SF.
Idea e ca proiectul nostru a fost copiat si banii au ajuns la alta societate.
Oricum avem deschise actiuni in civil pe aceasta tema.
Intrebarea mea este cat de PENALA este toata aceasta poveste?
Are ANRMAP-ul atributii de control referitor la problema expusa?
Avand in vedere faptul ca nu am primit nici un raspuns , am sa reformulez.
1. Am incheiat un contract de achizitie publica cu o autoritate contractanta ( primarie). Am executat lucrarea, am predat-o pe baza de PV, am primit recomandare privind calitatea lucrarilor.
2. Astept banii pe acea lucrare de 2 ani, am dat in judecata acea autoritate contractanta, ocazie cu care s-a aflat ca lucrarea (aceeasi lucrare pe care am facut-o si eu, cel mai probabil au copiat-o) a executat-o alta firma undeva la 2-3 luni dupa ce am predat-o eu, lucrare pentru care si-a primit si banii.
3.Tin sa mentionez ca in acest rastimp de 2-3 luni s-a schimbat primarul.
Chestiunea asta nu e nici pe departe legala...e clar. Practic acum ar trebui sa plateasca 2 firme pentru acelasi lucru.
Intrebarea mea este daca are ANRMAP-ul atributii de control in sensul asta.
ANRMAP-ul nu prea cred, nu mai are legatura cu achizitiile publice. Eventual doar ca sa verifice justificarea celeilalte achizitii.
Mai degraba Curtea de Conturi, sa justifice cheltuirea fondurilor pe doua contracte similare..
Instanta daca va da dreptate, trebuie sa-i oblige la plata contractului dvs.