avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare masina PJ-PF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare masina PJ-PF

Buna ziua.Problema sta in felul urmator:

Tatal meu are o firma pe care a luat o masina,deducand tva-ul.Cum pot eu ca si persoana fizica sa cumpar masina de la el astfel incat sa ocolim restituirea tva-ului.Am citit pe mai multe forumuri si ca variante ar fi urmatoarele:
1.Vanzarea cu factura cu o valoare mult mai mica decat cea a masinii.
2.Donatie(nu stiu in ce conditii)
3.Inchiderea firmei
As dori sa imi spuneti in primul rand care din aceste variante este cea mai buna dpdv legal si a cheltuielii timp/bani,sau daca aveti dvs alte variante.
Tin sa precizez ca firma are activitatea intrerupta,nu are datorii si valoarea masinii nu a fost amortizata.
As dori sa stiu si care este perioada de amortizare a masinii dpdv al legislatiei actuale?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 22:35, 7 Martie 2011
?
Este destul de urgent!Va rog ajutati-ma cu un sfat
altii primesc un raspuns intr-o saptamana, iar dvs vreti peste noapte? ... cand intra cineva care stie va raspunde

la partea de contabilitate... masina va fi amortizata pe atatia ani cati sunt prevazuti in cartea tehnica la durata de viata (durata de utilizare)... probabil 3-5 ani, dar in cazul cedarii (vanzarii/donatiei ori altei forme de scoatere din gestiune) masina NU va mai fi amortizata
totusi, eu nu inteleg cum de contabilul nu a amortizat pana acum masina (ori e cumparata de 3 zile?)... oricum, metoda cea mai frecvent utilizata pentru masini este amortizarea lineara

nu va recomand sa vindeti la un pret derizoriu, deoarece in caz de litigiu (la societate ma refer) puteti fi nevoit sa restituiti masina deoarece a fost subevaluata cu buna-credinta iar dvs ati stiut (sau macar trebuia sa stiti asta)
la fel si cu donatia... dar la donatie parca mai este si faza ca donatarul poate sa isi retraga donatia (nu stiu in ce conditii)

eu v-am spus ce stiu... n-aveti decat sa faceti donatie sau vanzare la pret subevaluat ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer auto de pe o firma pe alta marco2011 marco2011 Doresc sa transfer un autoturism din 2006 de pe o firma pe alta, ambele platitoare de TVA si impozit pe profit. Masina este cumparata in mai 2011. Care este ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)