avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu credit

Sunt despartita de curand,dupa o casatorie de 11 ani,am si un minor.Avem de impartit un apartament si o masina luata cu credit auto pe 10 ani, rest de achitat inca 7 ani si 4 luni.Apartamentut e pe numele la amandoi doar ca e cumparat cu bani dati de parinti (stiu o prostie).Eu cu copilul vreau sa ramanem in ap.El cere jumatate din apartament dar nu contribuie cu nimic la plata ratei lunare la masina(masina a ramas la mine).As dori sa stiu:
1-daca pot dovedi ca banii au fost de la parinti ,in urma vanzarii unei case proprietate a lor;in asa fel sa ii dau un procent mai mic
2-cum se face impartirea cand exista si bun si credit?
Cel mai recent răspuns: nely32 , utilizator 11:23, 7 Martie 2011
cine ramane cu bunul preia creditul si il despagubeste pe celalalt cu partea lui platita pana acum.
cu martori puteti demonstra provenienta banilor cu care ati achizitionat imobilul.
multumesc de raspuns...dar daca valoarea ap ar fi de 20000 euro si la masina as mai avea 12000euro ...sa inteleg ca se imparte doar apt...netinanduse cont ca la credit ne-am bagat amandoi in contract? si pana la partaj eu trebuie sa platesc singura?...si cum fac dovada ca am platit doar eu?....contractul e pe numele la amandoi
eu nu tin sa raman cu masina pt ca valoarea ratei de ff mare dar nici el nu o vrea pt ca nu are permis , iar eu sunt nevoita sa platesc ratele ca sa nu imi faca retineri din salar...sa nu intru in baza de date ca rau platnic....deci sunt constransa si eu
Referitor la apt el nu mai sta cu noi de 4 luni ,si nici nu am bagat partajul, poate veni dupa un timp sa ma oblige sa stea cu noi? ,ce as putea face sa nu mai intre in casa pana la finalizarea partajului?...ma ajuta ca am minorul (16 ani, baiat) si nu avem dacat 2 paturi ,unul pt baiat si unul pt mine?...si daca ar trebui sa il primesc cum ar trebui sa ne impartim?...eu cu baiatul intro cam si el singur in alta??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj o27112008 o27112008 Cum ati vedea impartirea corecta intre soti, dupa 17 ani de casatorie a urmatoarelor: - masina 20 000 euro - apartament + bunuri = 56000 euro - casa 20000 ... (vezi toată discuția)
Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Divort impartire credite bancare crisadi crisadi buna ziua Cazul este urmatorul:un divort in urma unei casatorii lungi din care a rezultat un copil - de 23 ani - sotii au 1 credit pt casa in valoare de 50000 ... (vezi toată discuția)