avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 terenuri, 2 proprietari, 2 CF- un sg nr. cadastral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 terenuri, 2 proprietari, 2 CF- un sg nr. cadastral

buna ziua! rog ajutor:
din suprafata de 2000 mp s-a vandut 1000 mp, insa nu s-a facut dezmembrare si ambele terenuri au acelasi nr cadastral provizoriu. Acum exista doua carti funciare cu doua imobile distincte , cu proprietari diferiti, insa individualizate printr-un singur nr cadastral.
Oficiul de cadastru refuza sa inregistreze acum documentatie de dezmembrare in format pe hartie, solicitand efectuarea documentatiei electronic. Documentatia de dezmembrare nu se poate realiza electronic deoarece nu se elibereaza extras de carte funciara, pentru ca exista doua carti funciare cu imobile si cu imobile si proprietari diferiti avand acelasi numar cadastral provizoriu.
cum se poate atribui un alt nr. cadastral suprafetei vandute?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:15, 7 Martie 2011
In practica, situatii asemenatoare au fost rezolvate tot de catre cei de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin intocmirea unui referat de catre inspectorul de cadastru prin care (justificat de situatia de carte funciara) se modifica numarul cadastral al unuia dintre imobile. Ca si conditie de baza, se impune prezentarea de catre proprietarul imobilului al carui numar cadastral se modifica a tuturor exemplarelor din documentatia cadastrala, pentru a se face mentiunea in acest sens pe fiecare din ele.
Dar, repet, este vorba doar de o practica la unele BCPI-uri...
Pentru o solutie care sa va ajute cu adevarat, va sfatuiesc sa mergeti in audienta la inginerul sef de la OCPI, prezentati-i situatia si cu siguranta va gasi o rezolvare a problemei.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Paula Tudor, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)