avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 15 zile preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

15 zile preaviz

cele 15 zile de preaviz sunt luate in calcul ca calendaristice sau lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 7 Martie 2011
Se iau in calcul 15 zile lucratoare.
In cazul demisiei preavizul este de 15 zile calendaristice, numarate incepand cu a doua zi de la data intocmirii cererii, art. 79 (1) - cm.
Zilele lucratoare se iau in calcul in cazul restructurarii unui post si sunt in numar de 20, conf. CCMUN.
lacryma a scris:

cele 15 zile de preaviz sunt luate in calcul ca calendaristice sau lucratoare?

Intrucat v-ati dat demisia - asa cum sustineti in topicurile pe care le-ati mai deschis - preavizul este de 15 zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de incepere a preavizului pt concediere art 65 EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o intrebare. Un angajat a primit preaviz de concediere pentru restrangerea activitatii in data de 9 decembrie, in care i se aduce la ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)