avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Responsabilitatea asociatului cu 10%
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Responsabilitatea asociatului cu 10%

Buna ziua,
Sotul meu este asociat cu 10% in cadrul unei firme al carei administrator ( cetatean strain) a fugit din tara. Firma are datorii. Sotul meu nu stiut niciodata unde sunt actele firmei, nu are stampila si nici un act al firmei. Zilele trecute a primit de la ANAF o citatie cum ca trebuie sa prezinte actele societatii ( balanta, bilant, etc), dar nu are cu ce sa mearga. Ce trebuie sa faca?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 14:41, 7 Martie 2011
asociatii in societatea cu raspundere limitata raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris. Daca nu a avut calitatea de administrator cu atat mai putin ii poate fi imputat ceva.
Va multumesc pentru promptitudine. Trebuie sa mearga la ANAF sa declare situatia in care se afla? Ca nu are acte si nici cunostinta de unde le-ar putea obtine?
poate merge la ANAF sa se informeze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii de contabilitate refuzate unui co-administrator de srl genaru genaru Buna ziua, Sunt co-administrator al unui SRL cu 3 asociati (2 administratori-actionari si un al 3-lea asociat simplu). Am solicitat firmei de ... (vezi toată discuția)
Raspundere asociati in srl Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Sotul meu este asociat cu 19% = 19000 Ron intr-un SRL unde este si angajat. In acest SRL sunt mai multi asociati : 4 cu 19%, 1 cu 4.75%, 1 cu ... (vezi toată discuția)
Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)