avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Servicii de contabilitate refuzate unui ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Servicii de contabilitate refuzate unui co-administrator de SRL

Buna ziua,

Sunt co-administrator al unui SRL cu 3 asociati (2 administratori-actionari si un al 3-lea asociat simplu).

Am solicitat firmei de contabilitate sa imi puna la dispozitie: bilantul pe 2015 si anexele care se predau la ANAF - in special balanta la 31.12.2015.

Mi s-a raspuns ca au fost date celuilalt administrator si mi se refuza dreptul la informare. Mentionez ca de la celalalt administrator am primit un bilant care nu are semnatura electronica - poate fi sau nu corect prin urmare.

Dat fiind ca doresc sa parasesc asocierea, am cerut balantele contabile analitice lunare, inclusiv pe lunile scurse de la inceputul lui 2016 pentru a avea imaginea completa a firmei. Si acest lucru mi s-a refuzat.

Va rog sa ma indrumati cum este mai bine sa procedez pentru a determina compania de contabilitate sa imi furnizeze date la care am dreptul in mod legitim ca actionar (si cu atat mai mult ca administrator).

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: genaru , utilizator 23:57, 3 Iunie 2016
Compania de contabilitate este un prestator de servicii care se misca in limitele contractului incheiat cu firma pe care o conduceti si al carei actionar sunteti. Actele contabile sunt ale firmei iar nu ale prestatorului de servicii. Daca, ocazional, trec si pe acolo, asta nu inseamna ca nu aveti dreptul de a intra in posesia lor si ca le pot retine.

Totusi, se pare ca litigiul este intre asociati iar compania de contabilitate a pus la dispozitia firmei actele, ceea ce o exonereaza de obligatia de a va elibera duplicate. Nu cred ca problema e la contabilitate...

Dati-ne mai multe amanunte.
Intre timp, azi am primit un bilantul listat, cu semnatura si stampila, in care, la o comparatie cu cu PDF-ul aparent pregatit pentru ANAF primit anterior prin intermediul asociatilor, am sesizat mai multe diferente.

Am reclamat acest lucru si co-actionarilor mei ostili si contabilitatii. Mi s-a raspuns ca a fost o eroare. NB pentru aceasta eroare eu ar fi trebuit sa semnez de conformitate in Hotararea AGA pentru aprobarea bilantului.

In continuare, mi-a fost obstructionat accesul la balantele analitice lunare pe care le-am solicitat. Contabilitatea nu mi le-a trimis nici in format electronic, desi am repetat cererea.

As dori sa am certitudinea ca cei de la contabilitate pot fi obligati sa imi transmita datele cerute, mai ales in conditiile in care, din schimburile de mesaje se intelege clar posibilitatea de fi fost inselat de catre asociati. Deci, cererile mele de a ma proteja cu informatii corecte, ar fi cu atat mai legitime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2011 BICOS BICOS Concret de ce anume trebuie sa fie insotit bilantul? ca sa folosesti semnatura electronica , cine trebuie sa o detina, contabilul sau societatea care depune ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut o persoana care mi-a tinut contabilitatea ... turboxxl turboxxl Buna ziua, AM avut o persoana care mi-a tinut contabilitatea iar la sfarsitul colaborarii nu vrea sa imi dea balanta , nu raspunde la telefon email, ma ... (vezi toată discuția)