avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea facultatii?

Buna ziua!Am 42 ani, sunt studenta la id anul 2 si la anul in ultimul an de facultate, as dori sa ma mut la zi.In momentul de fata nu am servici si am beneficiat de somaj incepand cu data de 7.XI.2009. In 2010 am terminat somajul. Am peste 20 de ani de munca. Intrebarea mea este daca dupa terminarea facultatii pot beneficia de ajutor de somaj!!! Daca voi studia doar 1 singur an la zi (ultimul an de facultate), pot beneficia la terminarea facultatii de ajutor de somaj??? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 7 Martie 2011
1. Legea 76/2002 (legea somajului) spune:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
2. Nu se pomeneste nimic nici in lege nici in normele de aplicare de invatamant la distanta sau de zi.
3. Este bine sa intrebati si la AJOFM.
Va multumesc pt raspuns !! Inteleg din raspunsul d-voastra ca pot beneficia de ajutor de somaj dupa terminarea facultatii indiferent daca termin la id sau la zi.As mai dori sa stiu , daca este necesar pt asta sa am toate examenele date si luate inclusiv examenul de licenta? Si daca eu in momentul de fata nu muncesc si nu o sa reusesc sa-mi gasesc un loc de munca pana termin facultatea, studiile pe care le fac acum cu ce ma ajuta la cartea de munca?Adica, atata timp cat eu nu cotizez nici la pensie , nici la sanatate...la nimic. Cum pot beneficia de ajutor de somaj?Multumesc!!!
1. Nu ati citit cu atentie art.82 din Legea 76/2002 care spune ca absolvent = diploma de studii.
2. Ori daca nu luati examenele toate, inclusiv cel de licenta, nu vi se va elibera diploma de studii.
3. Se considera stagiu de cotizare la pensii numai perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma.
4. Cat sunteti studenta la zi sunteti asigurata la sanatate, fara sa cotizati.
5. Ca absolvent nu trebuie sa fi cotizat la somaj ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Somaj ARETAPARASCHIV@YAHOO.com ARETAPARASCHIV@YAHOO.com copilul a terminat facultatea,dar nu a dat licenta.,o va da sesiunea din februarie, are drept la somaj? (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca cineva a terminat o facultate fara a avea examen de licenta, deocamdata, are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)