avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare recurs

Am castigat un proces in calitate de parat, iar acum reclamantul a facut recurs. Cand am primit citatia nu a fost trmisa si cererea de recurs prin care recurentul explica motivele pentru care a facut recurs.
Eu stau in alta localitate fata de cea unde se judeca recursul si mi-e foarte greu sa ajung la instanta acolo ca sa cer copie de pe cererea de recurs.
Ca sa formulez intampinarea si sa o expediez prin posta pe ce motive ma pot baza. Sa folosesc motivatia judecatorului din sentinta data in prima instanta?

Mi se pare total aiurea sa se trimita doar citatia fara cererea de recurs. Astfel eu ce stiu ca se contesta. Poate recurentul solicita doar diminuarea cheltuielilor de judecata, sau poate ataca intreaga hotarare. E normal sa se intample asa, sa primesc numai citatia fara cererea de recurs, mai ales ca se stie ca recursul se judecata in alta localitate decat cea unde locuiesc partile?

Mi s-a sugerat sa fac o cerere de amanare a judecarii recursului si sa solicit sa mi se expedieze prin posta cererea de recurs. E bine sa procedez asa? De asemnea, pot sa trimit aceasta cerere de amanare prin fax la tribunalul respectiv?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:56, 7 Martie 2011
Cine v-a sugerat v-a sugerat corect . Depuneti o cere de amanare si sa va recomunice motivele de recurs.
Exact, trebuie sa faceti o cerere prin care sa solicitati comunicarea motivelor de recurs, motiv fata de care solicitati si amanarea cauzei, pentru a va formula apararea.
Multumesc Frumos. Am inteles ca aceasta cerere se poate trimite si prin fax, nu?
Poate ar fi mai bine prin posta, cu confirmare de primire si lista de inventar.(4 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris dapetria dapetria Buna ziua, Printr-o citatie am fost chemata in instanta in calitate de recurent, pentru \"Recurs- partaj judiciar. In caz de neprezentare a partilor, se va ... (vezi toată discuția)
Recurentul absent la prima infatisare lorella lorella In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la[u] prima infatisare[/u], dar nu si recurent-paratul. ... (vezi toată discuția)
Recurs bilet la ordin pneuros pneuros Am depus un BO refuzat la plata pt investire si s-a admis la judecatorie, pe urma emitentul a facut recurs la tribunal, unde la primul termen avocatul lor a ... (vezi toată discuția)