Va salut!
Am o problema de drept, probabil comercial:
Am cumparat in anul 2004 o cladire compusa din 3 incaperi(cu destinatie sediu/ punct de lucru societate comerciala)
Vanzatorul, rin actul sau de dobandire avea o clauza expresa ca va fi de acord ca pe toata durata de existenta a cladirii sa acorde drept de folosinta si libera trecere pentru una din incaperi -exista aici un post trafo al renel care alimenteaza mai multe societati pe o platforma industriala.
La momentul vanzarii mi-a transferat aceasta obligatie, eu am fost de acord si notarul a inscris acest aspect in Cartea funciara.
Acum incep problemele mele;
Bancile carora le-am solicitat imprumut si le-am oferit ipoteca pe acest activ(proprietate a societatii mele) nu au fost de acord cu preluarea in ipoteca a unui imobil sub servitute.
Cladirea a fost amenajata, i s-a adaugat un etaj(cu proiect, legal..., autorizatii...)etajul nu este inca functional - nefinisat
Am acum in aceasta cladire 6 salariati care se tot vaita de proasta functionare a calculatoarelor, a internetului chiar, a telefoniei mobile si din ce in ce mai mult de oboseala, dureri de cap, stari nejustificate decat de emisiile acestui post trafo(ecranele de la calculator "vibreaza, joaca"mereu, daca le amplasez pe spatiul care mi-ar fi mie de folos, adica chiar langa peretele acelei incaperi, nu se poate lucra)
Renel cu oamenii sai intervine in acest post trafo(care este incuiat de ei, in mijlocul cladirii mele-parter) cam de 2 ori pe saptamana lucru care ma incurca teribil, uneori am clienti pe care ii duc in alt birou, am facut niste mutari sa nu prea umblam pe acel hol care duce la incaperea cu pricina....acolo este insa trecerea spre toaleta...
Am incercat sa discut cu Renel, fara izbanda insa, nu pot decat sa explic o situatie , nimeni nu ascula atent sau sa incerce ceva masuri
Am vb cu cativa avocati, au dat imediat inapoi fiind vorba de Renel, nu trebuia sa cumpar cu acest drept de servitute...
Cel avocat care mi-a primit insa documentele mi-a spus ca poate invoca ceva legat de protectia muncii, dar au trecut 6 luni si inca nu a facut nimic, inteleg ca este o problema dificila si nu vrea sa o abordeze.
Ce vreau sa stiu:
- pot face astfel incat sa nu mai vreau sa acord acest drept de libera folosinta?
- daca nu pot face asta, pot solicita o suma de vani pentru trecere si folosinta?
de fapt eu vreau sa fac astfel incat sa-i mut, imi trevuie camera si sa nu mai avem probleme, daca nu se poate sau dureaza mult pana fac eu mutarea in alt spatiu, pot cere o suma de bani ?
Vrea cineva dintre avocatii de pe acest forum sa preia problema si sa mi-o rezolve? Sunt dispusa ca banii pe care ii voi primi de la renel sa - i impart cu avocatul sau respectiva casa de avocatura(iclusiv cheltuielile de judecata, altele similare, inteleg ca aici se va ajunge la un tribunal) eu sunt din braila - 0744777225
Daca aveti vreo solutie sunt la dispozitia Dvs.
Aurora DRAGOS
Cel mai recent răspuns:
Iulia Banu , Avocat
14:12, 26 Mai 2008