Adresez celor cunoscatori in ale legii impozitelor, da nu numai, o intrebare:
Cine plateste impozitul pe cladiri in cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera: proprietarul - care nu a intrat inca in folosinta locuintei - sau cel care inca locuieste cu clauza viagera in aceea locuinta?
Negasind pe internet nimic referitor la Ordonanta de majorare a impozitelor pemtru persoanele cu mai multe imobile in proprietate, intrebarea mea este: s-a adoptat aceasta lege/ordonanta? Va pun aceasta intrebare deoarce i-a venit unei rude care are in afara locuintei de domiciliu inca 2 locuinte, in Bucuresti, i s-a trimis de la directia de impozite o noificare de plata cu suma de 400 ron pt. ceea de a doua locuinta in afara celui de domiciliu :O si i se pare exorbitant de mult luand in considerare ca pentru 2 apartamente plus o masina de capacitate medie platea anual 600 Ron.
Va multumesc
Impozitul pe imobil este datorat de proprietarul care are nuda proprietate ,nu de cel care are uzufructul.Pentru cel de-al doilea ( si urm.) imobile se plateste impozit majorat .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Buna ziua!
steluta nastase
Am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere cu mama mea si o alta proprietat. Spuneti-mi va rog acel act de v-c cu ... (vezi toată discuția)