avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cine plateste impozit - contract clauza viagera
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cine plateste impozit - contract clauza viagera

Buna ziua,

Adresez celor cunoscatori in ale legii impozitelor, da nu numai, o intrebare:
Cine plateste impozitul pe cladiri in cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera: proprietarul - care nu a intrat inca in folosinta locuintei - sau cel care inca locuieste cu clauza viagera in aceea locuinta?
Negasind pe internet nimic referitor la Ordonanta de majorare a impozitelor pemtru persoanele cu mai multe imobile in proprietate, intrebarea mea este: s-a adoptat aceasta lege/ordonanta? Va pun aceasta intrebare deoarce i-a venit unei rude care are in afara locuintei de domiciliu inca 2 locuinte, in Bucuresti, i s-a trimis de la directia de impozite o noificare de plata cu suma de 400 ron pt. ceea de a doua locuinta in afara celui de domiciliu :O si i se pare exorbitant de mult luand in considerare ca pentru 2 apartamente plus o masina de capacitate medie platea anual 600 Ron.
Va multumesc
Impozitul pe imobil este datorat de proprietarul care are nuda proprietate ,nu de cel care are uzufructul.Pentru cel de-al doilea ( si urm.) imobile se plateste impozit majorat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! steluta nastase steluta nastase Am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere cu mama mea si o alta proprietat. Spuneti-mi va rog acel act de v-c cu ... (vezi toată discuția)
Costurile renuntarii la clauza de uzufruct viager neluches neluches Contractul de proprietate al locuintei mele, are inclusa clauza de uzufruct viager pe mama, care traieste si tatal care este decedat. Potrivit noii ... (vezi toată discuția)
Credit - abitatie viagera Alexandru Manea Alexandru Manea Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un imobil de 139 mp de la parintii mei obtinut in 2011 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)