avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Socrul meu a cumparat in 1998 un teren de 5000 mp. proprietarul i-a dat actul de proprietate in original, un act de vanzare cumparare de mana - semnat si de doi martori si o procura care a expirat acum 4 ani, urmand sa definitiveze actele mai tarziu. Intre timp se pare ca acesta a plecat din tara - cum se pot definitiva actele si intra in drepturi ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:37, 30 Mai 2008
Se poate cere in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare autentic in contradictoriu cu vanzatorul. Probabil ca vor fi chemati ca martori cei inscrisi in inscrisul sub semnatura privata. Daca se adevereste faptul ca vanzatorul este plecat din tara, acesta va fi citat in strainatate.
intentati actiunea impotriva celui care v-a vandut terenul, il chemati prin citare internationala si obtineti o hot. care sa tina loc de act de v-c.

www.avocatura.cabanova.ro
Actul pe care l-ati facut de mana nu este vanzare fiindca nu a fost incheiat la notar. Cel mult valoreaza o promisiune de vanzare care e prescriptibila in 3 ani de la data incheierii antecontractului. Asa ca nu prea vad cum s-ar putea face o actiune in instanta.
icsulescu a scris:

Actul pe care l-ati facut de mana nu este vanzare fiindca nu a fost incheiat la notar. Cel mult valoreaza o promisiune de vanzare care e prescriptibila in 3 ani de la data incheierii antecontractului. Asa ca nu prea vad cum s-ar putea face o actiune in instanta.


as vrea sa stiu in ce conditii poate fi denuntat un contract de vinzare/cumparare a unui apartament cu clauza viagera.
multumesc!
Incercati sa dati cateva amanunte ( parti contractante, cand s-a incheiat, cine doreste desfiintarea contractului, etc). Nu putem discuta la modul general sau ipotetic, fiecare cauza are particularitatile ei, deci dati-ne putina informatie.

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
donatie sau contract de vanzare cumparare? manilodisan manilodisan Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)