avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare prima dupa reangajare in baza hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare prima dupa reangajare in baza hotararii judecatoresti

Un salariat care a fost reangajat in baza unei hotarari judecatoresti beneficiaza si de primele care au fost acordate in perioada in care acesta a avut cim suspendat?
Care este baza legala de acordare? (numai hotararea judecatoreasca sau mai stiti si alte acte normative sau jurisprudenta, decizii)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 7 Martie 2011
Depinde cum sunt definite aceste prime si pentru ce sunt acordate-n-ar trebui sa beneficieze si de prime.
Se respecta dispozitivul hotararii judecatoresti si nu se acorda nimic mai mult.
În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul - art.78 alin.1 C.mun..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitete? Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! In februarie 2009 am fost demis din functia detinuata, am actionat in instanta si in februarie 2010 instanta a hotarat anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Care este categoria/art. bugetara din care o institutie plateste ... MIctheo MIctheo Care este categoria/art. bugetara din care o institutie plateste unui angajat, reangajat prin hot.judecatoreasca, drepturile salariale din perioada de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a concedierii ilegale Instantlife Instantlife Se calculeaza si contravaloarea tichetelor de masa? Multumesc (vezi toată discuția)