avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este categoria/art. bugetara din care o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este categoria/art. bugetara din care o institutie plateste ...

Care este categoria/art. bugetara din care o institutie plateste unui angajat, reangajat prin hot.judecatoreasca, drepturile salariale din perioada de intrerupere ?
Prejudiciul este necesar a fi recuperat, dat fiind bani publici? De catre cine ? Daca pot fi mentionate articolele din codurile de procedura. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 28 Septembrie 2023
Nu are nicio legatura textele din procedura civila.

Art. 80 C.mun.
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
...

Prejuciciul poate fi recuperat de la persoana vinovata de concedierea anulata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare prima dupa reangajare in baza hotararii judecatoresti say say Un salariat care a fost reangajat in baza unei hotarari judecatoresti beneficiaza si de primele care au fost acordate in perioada in care acesta a avut cim ... (vezi toată discuția)
Concedierea Florelia Florelia Un prestator de servicii sociale privat finantat de catre consiliul judetean, m-a concediat prin reducerea postului, conform art. 75 coroborat cu art. 65 din ... (vezi toată discuția)
Art. 80 codul muncii reinterpretat danbutnaru danbutnaru Buna ziua, Chiar daca poate suna repetitiv si redundant fata de alte intrebari similare, va rog sa ma ajutati in intelegerea termenilor indexare, majorare ... (vezi toată discuția)