avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licente Windows
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licente Windows

Buna ziua,

Poate acest subiect a mai fost discutat , dar cautarile mele prin forum nu au dus la gasirea unor rezultate satisfacatoare.

Intrebarea sau mai bine zis nedumerirea mea este in felul urmator.

In urma cu cateva luni am achizitionat de la firma X sa zicem un numar de 5 licente pentru Windows 7.
Licentele au venit doar sub forma serial-key. Evident firma X a emis factura pe licenetle cumparate si activarea lor online la Microsoft a mers fara probleme (prin urmare sunt geniune).

Dupa achizitionarea lor la o discutie cu un prieten mi-a atras atentia ca daca nu posed si certificatele de autenticitate (COA) care se pun pe calcultoare as putea avea probleme la un eventual control la firma.

Este posibil sa intampin probleme ? - din moment ce eu am factura pe acele licente si au mers si activate la MS.

Va multume in avans pentru eventuale raspunsuri.

Best regards,

Daniel
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:45, 9 Martie 2011
odata ce licentele sub forma de serial-key au fost introduse pe calculatoarele respective nu mai pot fi folosite. conditia de baza ,si anume licenta, odata cumparata si activat online calculatorul respectiv in baza de date Microsoft nu ar trebui sa existe probleme.
asa cum arata si site-ul microsoft :COA nu este o licenţă software, ci un identificator vizual care ajută în procesul de constatare a originalităţii unui software Microsoft utilizat. Un COA nu trebuie niciodată cumpărat separat, fără software-ul pe care îl autentifică.
in concluzie COA nu este o conditie de baza.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters191851, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, desigur astept si alte pareri doar pentru siguranta .

O zi buna ,

Daniel
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
zeustl, utilizator
Din moment ce aveti si factura care atesta ca ati cumparat acele licente nu sunteti pasibil de vreo raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare sistem operare piratat de catre firma de depanare arhontele arhontele Am avut un Windows cu licenta instalat pe un PC.Si am avut o problema ce a necesitat depanare intr-o firma de specialitate. Insa ...dupa ceau remediat ... (vezi toată discuția)
Mij fix sau ob de inventar i.mircea i.mircea Buna seara tuturor, Am primit o factura, pe primul rand am sistem desktop ( calculator) de 1650 lei iar pe randul al doilea Windows de 325 lei, cum sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)